Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσακαλώτου-Σόιμπλε – Παρουσία-μυστήριο του Πολ Τόμσεν

Μία ώρα και δέκα λεπτά διήρκησε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερμανό ομόλογο του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μετά το τέλος της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Προηγουμένως και ενώ η συνάντηση βρισκόταν σε εξέλιξη, στο υπουργείο Οικονομικών έφθασε ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη Πολ Τόμσεν, ο οποίος ωστόσο, ερωτηθείς εάν θα συμμετάσχει στην συνάντηση, απάντησε αρνητικά.

Το

Βερολίνο είναι ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του κ. Τσακαλώτου σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες πριν από το Eurogroup της Πέμπτης. Στην ατζέντα των συναντήσεων του υπουργού Οικονομικών βρίσκονται, μεταξύ άλλων, το ελληνικό πρόγραμμα και η πορεία των μεταρρυθμίσεων.

Βερολίνο: Το ΔΝΤ πρέπει να μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα

Επιμένει το Βερολίνο στην παραμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν μετά τη συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε η στάση της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει ως προς το ζήτημα του ΔΝΤ:

Στην γερμανική θέση για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δεν έχει αλλάξει κάτι. Άλλωστε αυτό έχει συμφωνηθεί έτσι, στην δήλωση του Eurogroup του Αυγούστου και σε συσκέψεις του ESM και οι Έλληνες εκπρόσωποι επιβεβαίωσαν αυτή την θέση τον τελευταίο καιρό.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη θέση ως προς τον ρόλο του ΔΝΤ ανέπτυξε και η Γαλλία δια του υπουργού Οικονομικών της Μισέλ Σαπέν. «Το ΔΝΤ είναι εδώ και δεν μπορούμε να το διώξουμε» είχε πει κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο Μισέλ Σαπέν, αναγνωρίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει μια τελική κατάληξη για τη συμμετοχή του.

Τζακ Λιου σε Τσακαλώτο: Ναι στις μεταρρυθμίσεις, ναι στο κούρεμα του χρέους, όχι στην αποχώρηση του ΔΝΤ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζακ Λιου.

O Τζακ Λιου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε πως είναι σημαντικό όπως η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθήσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις και να συνεργάζεται στενά με τους διεθνείς εταίρους της.

Τόνισε επίσης τη σημασία που έχει το γεγονός να τηρήσει η διεθνής κοινότητα τη δέσμευσή της και να θέσει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη πορεία μέσω της ελάφρυνσης του, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της και να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες συμφώνησε.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα ανέφερε ο Τζακ Λιου και σημείωσε το σημαντικό ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων.

The post Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσακαλώτου-Σόιμπλε – Παρουσία-μυστήριο του Πολ Τόμσεν appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα