Bloomberg και Spiegel δίνουν την λύση: Τα τρία σενάρια για το μέλλον του ελληνικού χρέους

13:23 6/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Στη Φρανκφούρτη φθάνει σε λίγο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όπου για ακόμη μία φορά τα Μέσα «οργιάζουν» και τα πιθανά σενάρια αλλάζουν με τρελλούς ρυθμούς. Παρόλα αυτά ο υπουργός Οικονομικών συνεχίζει να κρατά «κλειστά τα χαρτιά του», δίνοντας χρόνο στον εαυτό του αλλά και στους συνομιλητές του. Την ίδια πολιτική διατηρεί και το υπουργείο Οικονομικών της χώρας μας, αφού δεν απαντά σε όσα ακούγονται και μέσα σε αυτά ήδη τρία σενάρια για τις επόμενες

κινήσης σχετικά με την ελληνική οικονομία.

Έτσι η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στην Φρανκφούρτη, όπου βρίσκεται η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς εδώ και λίγες ημέρες συνεργάτες του κ. Στουρνάρα προϊδεάζουν τους συνομιλητές τους πως «κάτι καλό θα βγει» για την Ελλάδα από τις κρυφές και φανερές συζητήσεις σε διεθνές επίπεδο.

Αυτά είναι τα τρία σενάρια

1 από 3 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > «Κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Το πρώτο σενάριο έρχεται μέσα απότις σελίδες του περιοδικού Spiegel και αναφέρεται σε «κούρεμα» του χρέους της Ελλάδας.

Φυσικά, δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες αποκαλύψεις για τις ζυμώσεις γύρω από το ελληνικό χρέος προέρχοναι από τα γερμανικά μέσα, αλλά δεν αποτελεί και σοβαρή υποψία…

Προ ημερών ακούστηκε από το Spiegel για πρώτη φορά το ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος του χρέους. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν «κόλπο» το αρθρο περι κουρέματος, αφού μέσα από το δημοσίευμα βλέπουν έναν σίγουρο τρόπο να… «καεί» ή να δοκιμαστεί ένα τέτοιο πιθανό σενάριο, κάτι που η Αθήνα θα επιθυμούσε διακαώς .

Πριν γίνουν όλα αυτά πάντως, δεν αποκλείεται η λύση που θα δοθεί τελκά για τη χώρα μας να προβλέπει συνδυασμό όλων των μεθόδων αυτών, όχι όμως «μια και έξω» αλλά σταδιακά σε δύο ή τρεις φάσεις, όπως λένε κυβερνητικοί παράγοντες.

Στη Φραγκφούρτη, αν και δεν θα δει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που κινεί τα νήματα από το Βερολίνο, ο κύριος Γιάννης Στουρνάρας θα έχει την ευκαιρία να ακούσει και να μιλήσει για τα θέματα αυτά με ισχυρούς επιχειρηματικούς κύκλους που επηρεάζουν την γερμανική κυβέρνηση, αλλά και να συνομιλήσει σχετικά με τις ανησυχίες της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας, μάλιστα σήμερα θα έχει συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ στην ατζέντα περιλαμβάνονται και επαφές με εκπροσώπους τους επιχειρηματικού κόσμου και παράγοντες του τραπεζικού τομέα της χώρας. Θα τους προϊδεάσει και για άλλες «θετικές εκπλήξεις» από τη χώρα μας, πέραν του πρωτογενούς πλεονάσματος, για να τους πείσει πως δεν συμφέρει πια κανέναν να παρατείνεται η αβεβαιότητα για την τύχη της χώρας μας.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί στις 14.30 (τοπική ώρα) θα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deutsche Bank Γιούργκεν Φίτσεν ενώ στις 16.00 θα ακολουθήσει συνάντηση με το Δ.Σ. της Deutsche Bundesbank. Νωρίτερα, στις 12.30 (τοπική ώρα) ο υπουργός Οικονομικών θα μιλήσει σε γεύμα της επιχειρηματικής λέσχης Frankfurter Gesellschaft für Handel, Industrie und Wissenschaft, παρουσία 100 εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα