Νέο κραχ στη Αργεντινή: Ο λαός ξεσηκώθηκε γιατί τελείωσε… η κέτσαπ

13:23 6/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Οι αποθήκες των McDonald's στη Αργεντινή έχουν πληγεί από σημαντικές ελλείψεις κέτσαπ, προκαλώντας την οργή ​​σε χιλιάδες πελάτες. Το εστιατόριο fast food έχει ζητήσει συγγνώμη για τη «στιγμιαία» αυτή κρίση, η οποία έχει αφήσει περισσότερα από 200 καταστήματα στη χώρα της Νότιας Αμερικής, χωρίς τη πιο δημοφιλή σως.

Εκπρόσωπος των McDonald's έγραψε τη Δευτέρα: «Η έλλειψη κέτσαπ σε τοπικά καταστήματα μας είναι στιγμιαία και ελπίζουμε να το λύσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα. Φέρνουμε και άλλες σάλτσες για

να το αντικαταστήσει, ενώ προσπαθούμε να διορθώσουμε το πρόβλημα, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Ένας πελάτης στο προσωπικό του λογαριασμό στο Tweeter έγραψε: «Μόλις έμαθα, ότι στα McDonald 's δεν υπάρχει κέτσαπ, επειδή είναι κολλημένα τα κιβώτια στο τελωνείο».

Η κατάρρευση του νομίσματος, καθώς και ο πληθωρισμός που καλπάζει, οφείλονται για αυτή την σημαντική έλλειψη.Τα McDonald 's αρνήθηκαν να εξηγήσουν τι προκαλεί το πρόβλημα, όταν ρωτήθηκαν μέσω Twitter, αλλά θεωρείται ότι η εταιρεία έχει πρόβλημα εισαγωγής κέτσαπ από τη Χιλή και πως προμηθευτές είναι απρόθυμοι να αναλάβουν το πέσο ως πληρωμή για τα αγαθά που δίνουν.

Η πρόεδρος της χώρας Κριστίνα Κίρσνερ έρχεται αντιμέτωπη με έντονες επικρίσεις από τους χιλιάδες οργισμένους γευσιγνώστες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να ξεχάσουν την αγαπημένη γεύση της κέτσαπ. Ο ετήσιος πληθωρισμός αναμένεται να χτυπήσει 30% αυτό το έτος, σύμφωνα με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Κατά τα τελευταία χρόνια, από το 2010, ο πληθωρισμός ήταν μεταξύ 20-25%.Ένας θυμωμένος χρήστης στο Twitter έγραψε: «Παρακαλώ Κριστίνα, ας έχουμε κέτσαπ».

Η κρίση πλέον ώθησε τους ανθρώπους να αγοράζουν αναλώσιμα εμπορεύματα, πριν οι τιμές αυξηθούν περαιτέρω ή να ανταλλάσσουν τα πέσος τους σε δολάρια Η.Π.Α σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τις αποταμιεύσεις τους από την περαιτέρω διάβρωση.Η αργεντινή κυβέρνηση εισήγαγε μια σειρά από περιορισμούς στις συναλλαγές με ξένο νόμισμα και τον περιορισμό των εισαγωγών στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής. Οι αυστηροί κανόνες έχουν προκαλέσει πολλούς επενδυτές να τραπούν σε φυγή.Πέρυσι, η Αργεντινή είδε ελλείψεις σε βασικά προϊόντα όπως το σιτάρι, το καλαμπόκι, τις ντομάτες και το λάδι μαγειρέματος. Τώρα μπορεί να προσθέσει και την κέτσαπ στη λίστα της.

Keywords
Τυχαία Θέματα