59ο Ράλλυ Ακρόπολις: Ανατροπών συνέχεια – Δείτε δηλώσεις πρωταγωνιστών

12:57 1/6/2013 - Πηγή: KoolNews

Νέα αλλαγή στην πρώτη θέση για το Ράλλυ Ακρόπολις με τον Jari-Matti Latvala (VW Polo WRC) να κλέβει την πρωτιά από τον E. Novikov (Ford Fiesta WRC).

Τελικά δεν είναι μόνο το σκληρό οδόστρωμα και οι δύσκολες ειδικές διαδρομές που κάνουν το Ράλλυ Ακρόπολις ξεχωριστό είναι σίγουρα ο «χαρακτήρας» του και τα απρόοπτα που τον κάνουν έναν αγαπητό αγώνα ανάμεσα στους οδηγούς.

Μία νέα αλλαγή στην πρώτη θέση

για την δεύτερη ημέρα του αγώνα. Αιτία γι’ αυτήν, μια πέτρα που διέλυσε το λάστιχο του Ρώσου επικεφαλής της πρώτης ημέρας Evgeny Novikov (Ford Fiesta WRC), στη δεύτερη ειδική διαδρομή του Σαββάτου (Γυμνό).

Η αλλαγή του κλαταρισμένου ελαστικού του κόστισε (σε χρόνο) 4,5 λεπτά και έτσι «έπεσε» πίσω στην προσωρινή γενική κατάταξη. Επικεφαλής του αγώνα πέρασε έτσι ο Jari-Matti Latvala. Ο Φινλανδός σημείωσε την 50ή νίκη ειδικής για το Polo R WRC σε 95 συμμετοχές. Ο Φινλανδός οδηγός αύξησε τη διαφορά του από τον Dani Sordo σε 18,8”. Για την τρίτη θέση Thierry Neuville δεν απειλείτε καθώς ο Andrea Mikkelsen έχει πρόβλημα στα φρένα του VW.

Δείτε τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές:

Jari-Matti Latvala

«Είναι δύσκολη δουλειά. Προσπαθούσα να πιάσω τους υπόλοιπους, τώρα προσπαθούν οι άλλοι να με πιάσουν. Έκανα κάποια μικρά λάθη, είμαι όμως πιο χαλαρός τώρα».

Dani Sordo

«Προσπαθώ να καταλάβω γιατί έχασα χρόνο στις αργές στροφές. Μαθαίνω και πρέπει να βρω μια λύση γι’ αυτό. Κατά τα άλλα, είμαι χαρούμενος, δεν έκανα λάθος, είμαστε 2οι τώρα».

Adreas Mikkelsen

«Πάτησα φρένα και έφτασε το πεντάλ στο πάτωμα. Δεν είχα καθόλου φρένα στη συνέχεια. Στο μέσον της ειδικής επανήλθαν για λίγο, αλλά κατόπιν πάλι δεν είχαμε φρένα. Ήταν ανυπόφορο να οδηγείς έτσι».

Mikko Hirvonen

«Είναι εκνευριστικό να καθαρίζεις το δρόμο, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Οι γραμμές του Sebastien ήταν αρκετά ανοιχτές, ακολουθήσαμε δικές μας».

Mads Ostberg

«Κάτι συνέβη στην εκκίνηση. Το πρόβλημα υπήρχε από την αρχή». Πρόβλημα ανάρτησης εμπρός αριστερά.

Evgeny Novikov

«Έχουμε ζημιά στην ανάρτηση από την προηγούμενη ειδική και το κατεστραμμένο ελαστικό δεν μπορούμε να τη φτιάξουμε πριν από το σέρβις».

Keywords
Τυχαία Θέματα