5+1 συμβουλές για να μην ροχαλίζεις

Αν κάθε βράδυ κοιμάται ένας, εσύ… και δέκα άτομα, από την κοπέλα σου μέχρι τους γείτονες σε βρίζουν, δοκίμασε κάποια από τα παρακάτω tips. Όχι τίποτε άλλο, μήπως και απαντήσει κανείς στην «καλημέρα» σου! Βέβαια, αν το πρόβλημα γίνεται όλο και πιο έντονο, καλό θα ήταν να επισκεφθείτε έναν ειδικό γιατρό!

6. Χάσε κιλά

Ένας από τους παράγοντες που επηρεάζει τον οργανισμό σου και ροχαλίζεις είναι τα παραπανίσια κιλά. Αν χάσεις μερικά κιλά, το ροχαλητό σου

δεν θα εμφανίζεται με την ίδια συχνότητα αλλά και με τα ίδια… ντεσιμπέλ!

5. Απόφυγε το αλκοόλ

Είναι πιο πιθανό να ροχαλίζεις εάν έχεις πιεί δυο τρία ποτάκια.

4. Καθαριότητα

Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα πρέπει να αλλάζεις τα σεντόνια σου και ακόμη πιο τακτικά, να βάζεις ηλεκτρική. Η σκόνη και άλλα μικροσκοπικά σωματίδια μπορεί να οδηγήσουν σε ερεθισμό της ρινικής διόδου. Φυσική αντίδραση του σώματος σε αυτό είναι να δημιουργήσει περισσότερη βλέννα για να εμποδίσει την είσοδο από το ρινικό πέρασμα. Για αυτό το λόγο αναγκάζεστε να κοιμηθείτε με το στόμα ανοιχτό.

3. Αποφύγετε πικάντικες τροφές

Τα πικάντικα τρόφιμα μπορεί να οδηγήσουν σε παλινδρόμηση οξέος, που αυξάνουν την πιθανότητα του ροχαλητού.

2. Το αξιοπρεπές μαξιλάρι

Δεν χρειάζεται να είναι πολύ μεγάλο ή πολύ μαλακό. Αγοράστε ένα σχετικά «σταθερό» μαξιλάρι και συνήθισε να κοιμάσαι μόνο σε αυτό κάθε βράδυ.

1. Βρείτε τη σωστή στάση

Οι περισσότεροι άνθρωποι διαπιστώνουν ότι ροχαλίζουν περισσότερο όταν κοιμούνται ανάσκελα. Για να αποφευχθεί αυτό, ένα τέχνασμα είναι να βάλετε μια μπάλα του τένις στο πίσω μέρος της πιτζάμας σας ή της μπλούζας σας. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσετε πως δεν θα αλλάξετε στάση κατά τη διάρκεια του ύπνου σας.

Keywords
Αναζητήσεις
πως να μην ροχαλιζω, ροχαλιζω τι να κανω
Τυχαία Θέματα