401 χρόνια φυλακή για τον παιδεραστή Σειραγάκη!

Την πρωτοφανή για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά ποινή των 401 ετών κάθειρξης, επέβαλε στον παιδεραστή Σειρηγάκη το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά. Μετά τη συγχώνευση ποινών, η πραγματική του κάθειρξη μειώθηκε στα 220 έτη. Βεβαίως, με το ισχύον νομικό καθεστώς, τόσο η μια όσο και η άλλη ποινή έχουν καθαρά συμβολικό χαρακτήρα, καθώς ο Σειραγάκης θα μπει στη φυλακή για 25 χρόνια.

Το δικαστήριο απάλλαξε τον πρώην προπονητή μόνο από 17 από τις κατηγορίες που τον βάραιναν, καθώς δε βρέθηκαν

επαρκή στοιχεία για να τις υποστηρίξουν. Η Εισαγγελέας είχε προτείνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας την ενοχή του κατηγορουμένου για 46 από τα 48 κακουργήματα που είχε το κατηγορητήριο.

Στην απολογία του, που διήρκεσε 3 ώρες, ο καταδικασμένος πια παιδεραστής δεν εμφανίστηκε να μετανιώνει, αλλά ούτε καν να παραδέχεται τις κατηγορίες που τον βάρυναν για κακοποίηση πάνω από 50 ανηλίκων. Η υπερασπιστική του γραμμή κινήθηκε στον ισχυρισμό ότι είχε με 32 από τα παιδιά «σωματική επαφή που μπορεί να χαρακτηριστεί ακραία, αλλά σε καμιά περίπτωση σεξουαλική». Υποστήριξε μάλιστα ότι αυτού του είδους η επαφή ήταν ένας κώδικας που χρησιμοποιούσαν τα παιδιά και δεν τους την επέβαλε ο ίδιος.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον Σειραγάκη, ενώ του επέβαλλε και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για διάστημα 5 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα