Καμίνης από την Νέα Υόρκη: Να μην αντιμετωπίζει τον ρατσισμό η αστυνομία

Η λύση στη ρατσιστική βία και τα προβλήματα που προκαλεί πρέπει να είναι πολιτική και όχι αστυνομική, δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης από την Νέα Υόρκη όπου και βρίσκεται.

Ο δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε με τον ομόλογό του Μάικλ Μπλούμπεργκ, όπου και υπέγραψε συμφωνία για την παροχή τεχνικής βοήθειας από το Δήμο της αμερικανικής μητρόπολης προς την Αθήνα,

στον τομέα της ανάπτυξης πόλεων.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η Αθήνα έχει πολλά να μάθει από τη Νέα Υόρκη και τελικά πρέπει να μετατραπεί σε ένα μεγάλο μητροπολιτικό δήμο, όπου οι δημοτικές αρχές θα ελέγχουν και θα συντονίζουν όλες τις κοινωνικές δομές, τις υπηρεσίες υγιεινής καθώς και την Αστυνομία την Πυροσβεστική.

Στις δηλώσεις του ο Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε για άλλη μία φορά στο πρόβλημα αστυνόμευσης της ελληνικής πρωτεύουσας λέγοντας πάντως πως η αστυνομία δεν είναι κατάλληλο όργανο για την αντιμετώπισή της ρατσιστικής βίας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ότι η αύξηση των φαινόμενων αυτών στο κέντρο της Αθήνας οφείλεται στην απουσία των δομών της Πολιτείας και του Δήμου, στην έλλειψη κρατικών και δημοτικών υπηρεσιών που υπήρχε για χρόνια. Το κενό που δημιουργήθηκε έσπευσαν να εκμεταλλευτούν ακροδεξιές ομάδες και «ας μην κοροιδευόμαστε, η Χρυσή Αυγή» πρόσθεσε ο Δήμαρχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα