14 χρόνια μετά την τραγωδία, επέστρεψε στη Νέα Υόρκη ο σκύλος-έμβλημα της 11ης Σεπτεμβρίου [βίντεο]

14 χρόνια μετά από την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, επέστρεψε στη Νέα Υόρκη ένας από τους τετράποδους ήρωες.

Η Μπρετάν, ο τελευταίος εν ζωή σκύλος διάσωσης που συμμετείχε στην αναζήτηση τραυματιών μετά την επίθεση, επέστρεψε στη Νέα Υόρκη, για να γιορτάσει τα 16α γενέθλια του.

Η Μπρετάν και η ιδιοκτήτριά της, Ντενίζ Κορλίς

(Denise Corliss), ήταν μέλη της ομάδας κρούσης (Task Force Τέξας 1) πριν από τη συνταξιοδότηση της Μπρετάν. Μαζί, βοήθησαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, στον τυφώνα Κατρίνα και σε πολλά άλλα.

Το λευκό Golden Retriever πέταξε στη Νέα Υόρκη από το Τέξας όπου ζει με την ιδιοκτήτρια του ως επίτιμος προσκεκλημένος και μάλιστα έμεινε στο πολυτελές ξενοδοχείο «Hotel 1» του Central Park.

H Μπρετάν εκτός από το να βοηθάει στη διάσωση, συχνά αποτελούσε παρηγοριά για τους πυροσβέστες και προσπαθούσε να τους ηρεμήσει. «Η έρευνα στους Δίδυμους Πύργους ήταν η πρώτη μας αποστολή» είπε η Κορλίς. «Ήμουν τόσο ευγνώμων που είχα έναν τετράποδο συνεργάτη που με βοήθησε να τα καταφέρω», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα: 14 χρόνια μετά την πρόσκρουση των αεροπλάνων στους «Δίδυμους Πύργους», η ανάμνηση της μέρας είναι πιο ζωντανή από ποτέ

The post 14 χρόνια μετά την τραγωδία, επέστρεψε στη Νέα Υόρκη ο σκύλος-έμβλημα της 11ης Σεπτεμβρίου [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα