Τρεις θεωρίες – σχεδόν συνωμοσίας – για το κορμί της Cindy Crawford

Η “ακατανόμαστη”* κυρία της φωτογραφίας έγινε στο πρόσφατο παρελθόν θέμα συζήτησης σε τραπέζι με φίλες… Στα 50φεύγα της εξακολουθεί να εντυπωσιάζει, να δείχνει “φυσική” και να έχει κορμάρα.

Με έναυσμα τη συγκεκριμένη φωτογραφία η συζήτηση, ως είθισται, περιστράφηκε στο πως διατηρείται, τι κάνει και τι δεν κάνει, πως τα καταφέρνει και διάφορα άλλα εξίσου “σοβαρά”… Και κάπως έτσι αρχίζουν πάντα οι θεωρίες…αυτές τις οποίες κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να αναλύσει.

Θεωρία 1η: Δεν τρώει

Κάπου εκεί στα 20 θυμάμαι το βράδυ μαζί με τη φίλη μου τη Σοφία, που σπουδάζαμε μαζί στο Λονδίνο, να κατεβαίνουμε στις 2 τα ξημερώματα με ρόμπες (ναι καλά διαβάσατε και στο Λονδίνο έγινε ρόμπα η χάρη μου!) στο μαγαζάκι από κάτω για να αγοράσουμε λευκή σοκολάτα με μπισκότα, γαριδάκια και αναψυκτικά… Φυσικά τα καταναλώναμε παραυτα… Τότε οι θερμίδες, ο μεταβολισμός, η κυτταρίτιδα, το τοπικό πάχος ήταν άγνωστες λέξεις για εμάς.

20 χρόνια μετά… Βγαίνουμε ακόμη μαζί το βράδυ- όχι τόσο αργά γιατί ξυπνάμε και στις 7 για τα παιδιά πλέον! Τώρα πια όμως προσέχουμε τι θα φάμε… προσπαθούμε ματαίως δηλαδή γιατί καταλήγουμε να γουρουνιάζουμε και πάλι. Πάντα, όμως, οι συζητήσεις μας καταλήγουν στα βαρύγδουπα θέματα του πως παχύναμε ή αντιστρόφως πως χάσαμε, το πως χρειάζεται να κόψουμε το βραδινό φαγητό, το ποτό, το χ, το ψ, το γάμα… Συνειδητοποιείς ότι ο μεταβολισμός σου μέρα με τη μέρα αλλάζει. Ο οργανισμός σου και το σώμα σου έχουν αποκτήσει τη δική τους ανεξάρτητη βούληση… το μοιράζεσαι με τις φίλες σου. Γυρίζεις σπίτι και βάζεις ένα ποτήρι κρασί… Δε βαριέσαι σε όλες το ίδιο συμβαίνει σκέφτεσαι! Πέφτεις στο κρεβάτι μετά το τελευταίο ποτήρι κρασί και τα δύο κρακεράκια, που έφαγες για να το συνοδεύσεις… στριφογυρίζεις στο μαξιλάρι… ναι ολονών αλλάζει ο μεταβολισμός, ολονών αλλάζει το σώμα, οι άλλες, όμως, δεν έχουν και 9 χρόνια μικρότερο άντρα. Αποκοιμιέσαι με αυτή τη σκέψη να τριβελίζει το μυαλό σου.

Η Σίντυ μάλλον απέχει από γλουτένη, ζάχαρη, αλάτι, τηγανητά, σάλτσες, τυροκομικά, κρέμες, μπέργκερ, χοτ ντογκ, γλυκά εν γένει… Εάν καμιά φορά, Θεός φυλάξοι, τύχει και την κάνει τη γουρουνιά οι πιθανότητες λένε πως θα κάνει detox για κανά μήνα… αυτό με τους χυμούς και τα φρούτα!

Θεωρία 2η: Αυτή όλη μέρα κάνει γυμναστική…

Πάντα γυμναζόμουν όχι φανατικά αλλά συστηματικά. Ποτέ, όμως, έχοντας κατά νου τα χαλαρά μου οπίσθια, τα παχάκια στην κοιλιά, το “ξεχείλωμα” στο μπράτσο… Κάποτε έκανα γιόγκα για να έχω ισορροπία. Σήμερα κάνω βάρη για να διατηρηθούν στο ύψος τους – το λέμε μπας και το πιστέψουμε – τα οπίσθια μου.

Η Σίντυ εικάζω περνάει πολλές ώρες καθημερινώς στην ιδιωτική αίθουσα γυμναστικής του σπιτιού της με τον προσωπικό της γυμναστή. Φαντάζομαι περνάει και αρκετές ώρες της εβδομάδας σε αισθητικούς, εξειδικευμένα μασάζ, και αναίμακτες τεχνικές ανόρθωσης και αναζωογόνησης…

Θεωρία 3η: Από πλαστικό σε πλαστικό, από θεραπεία σε θεραπεία

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις…Γιατί η κυρία στη φωτογραφία δεν είναι 40+ είναι 50+ και αυτή η δεκαετία ζυγώνει επικίνδυνα…. Εν προκειμένω θα κρατήσω το στόμα μου ερμητικά κλειστό…. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου μέλλει!

Εν κατακλείδι… Η διατήρηση της νεότητας στην προχωρημένη ηλικία δεν είναι προσποίηση. Είναι τέχνη.

Και δεν το λέω εγώ αλλά Γκάιτε!

* Για όσες δεν ξέρουν την κυρία στη φωτογραφία μάλλον θα ήταν αγέννητες τη δεκαετία του 90 που μεσουρανούσε…. μαζί με κάτι άλλες που είναι εξίσου «πεταμένες» τη σήμερον….

Keywords
Τυχαία Θέματα