Τα 5 πιο στυγερά εγκλήματα της Ελλάδας

11:47 5/7/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Η Ελλάδα έχει στιγματιστεί από υποθέσεις εγκλημάτων που «πάγωσαν» την κοινή γνώμη και ενέπνευσαν συγγραφείς και σεναριογράφους με την ωμή τους βία και την παράνοια που απέπνεαν.

Υποθέσεις που σόκαραν κοινό και αστυνομία, άρρωστες συνειδήσεις, πολύ αίμα και θύματα που έμειναν στα πρακτικά ως «άγρια δολοφονημένα», κατάφεραν να μείνουν στο μυαλό όλως μας ως μερικά από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα με Έλληνες πρωταγωνιστές.

Από τον Μανώλη Δουρή και τον Θεόφιλο Σεχίδη στην υπόθεση Παναγιώτη Φραντζή, διαβάστε τις 5 υποθέσεις
που έμειναν στην ιστορία ως τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα στην ιστορία της Ελλάδας…

Υπόθεση Αρβανίτη – 2008: Αποκεφάλισε την 25χρονη σύζυγό του και… έκανε βόλτες το κεφάλι της στη Σαντορίνη

Το καλοκαίρι του 2008 δε θα ξεχαστεί ποτέ από τους κατοίκους της Σαντορίνης, μιας και το νησί τους έγινε πρωτοσέλιδο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πρωταγωνίστρια του δράματος, η 25χρονη δασκάλα, Αδαμαντία Καρκαλή, η οποία στις 3 Αυγούστου δολοφονείται άγρια από τον σύζυγό της, Θανάση Αρβανίτη, κατά τη διάρκεια ενός έντονου καβγά.

Ο 31 ετών άνδρας -ο οποίος έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα και είχε πολλάκις ακολουθήσει φαρμακευτική αγωγή αλλά και νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική -αφού πρώτα έχει αποκεφαλίσει το σκύλο της νεαρής γυναίκας και πετάξει το κεφάλι του στο δρόμο έξω από το σπίτι τους για εκδίκηση, επιτίθεται και στην ίδια με ένα κουζινομάχαιρο 30 εκατοστών μαχαιρώνοντας τη 10 φορές στην περιοχή του λαιμού και το θώρακα. Ανήμπορη πλέον να αντιδράσει, η Καρκαλή δέχεται το τελειωτικό χτύπημα: Ο σύζυγός της, ξεκινά να της κόβει το κεφάλι, ενώ είναι ακόμα ζωντανή.

Μόλις ολοκληρώνει τον αποκεφαλισμό, βγαίνει στο δρόμο του χωριού Βουρβούλο κρατώντας στο ένα του χέρι το κεφάλι της συζύγου του από τα μαλλιά και στο άλλο το γεμάτο αίματα και σάρκα μαχαίρι, σκορπώντας τον πανικό σε κατοίκους του νησιού και τουρίστες που ήρθαν αντιμέτωποι με ένα απόκοσμο θέαμα.

Γρήγορα κινητοποιήθηκε η αστυνομία, με τον Αρβανίτη να έχει διανύσει περίπου 800 μέτρα απόσταση προτού του κλείσουν τον δρόμο τα περιπολικά. Σε κατάσταση αμόκ, προσποιείται πως θέλει να παραδοθεί και καταφέρνει να τραυματίσει με το όπλο του εγκλήματος τον αστυνομικό που επιχείρησε να του περάσει χειροπέδες. Δέχεται 4 πυροβολισμούς από άλλον αστυνομικό που προσπάθησε να τον σταματήσει. Παρά τα τραύματά του στην κοιλιά και το στήθος, όμως, ξεφεύγει πετώντας το κεφάλι της 25χρονης στην ομάδα των νεαρών αστυνομικών, καταφέρνοντας να προκαλέσει σύγχυση και πανικό.

Μπαίνει σε ένα από τα περιπολικά και στην προσπάθειά του να διαφύγει από την αστυνομία, περνά στο αντίθετο ρεύμα παρασύροντας ένα μηχανάκι, τραυματίζοντας πολύ σοβαρά τις 2 γυναίκες που βρίσκονταν πάνω σε αυτό. Η καταδίωξή του έμελλε να έχει κι άλλα θύματα. Όταν το περιπολικό που οδηγούσε προσέκρουσε πλαϊνό στηθαίο του δρόμου, ο 31 ετών Αρβανίτης ξεγέλασε ξανά τους αστυνομικούς, αυτή τη φορά παριστάνοντας τον λιπόθυμο. Μόλις προσπαθεί να αρπάξει το όπλο ενός από τους αστυνομικούς, δέχεται ακόμα 5 σφαίρες και ακινητοποιείται.

Καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη για την δολοφονία της Αδαμαντίας Καρκαλή, σε κάθειρξη 25 ετών κατά συγχώνευση για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός αστυνομικού και δύο γιατρών και σε φυλάκιση δέκα ετών για άλλες παράνομες πράξεις μεταξύ των οποίων η περιύβριση νεκρού, οπλοχρησία και διατάραξη συγκοινωνιών.

Ουδέποτε δήλωσε μετανιωμένος για όσα έκανε στη σύζυγό του. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η Καρκαλή γνώριζε τα ψυχολογικά προβλήματα του συζύγου της, έμενε όμως μαζί τους γιατί ήθελε να του σταθεί και να τον βοηθήσει να τα ξεπεράσει.

Υπόθεση Φραντζή – 1987 : Σκότωσε, τεμάχισε και σκόρπισε τα κομμάτια της συζύγου του στα σκουπίδια

Η ιστορία του 27χρονου Παναγιώτη Φραντζή και της 18χρονης Ζωής Γαρμάνη μέχρι σήμερα φέρει τον τίτλο του πιο άγριου εγκλήματος στα χρονικά της Ελλάδας.

24 Ιουνίου 1987. Βρισκόμαστε στα Κάτω Πατήσια, στο σπίτι του ζευγαριού επί της οδού Νεμέσεως 21. Ο Παναγιώτης Φραντζής, φοιτητής της ΑΣΟΕΕ και η Ζωή Γαρμάνη, μαθήτρια Λυκείου, οι οποίοι έχουν παντρευτεί ένα χρόνο πριν, επιστρέφουν από νυχτερινή διασκέδαση και ένας από τους συνηθισμένους τους καβγάδες ξεσπά.

Εκείνη πολύ όμορφη, ξανθιά και κοινωνική κι εκείνος με το αίσθημα της ζήλειας να τον κυριεύει, δεν κατάφεραν ποτέ να συμβιώσουν αρμονικά. Το βράδυ εκείνο, αφορμή για τον τσακωμό τους στάθηκε η επιμονή της Ζωής να συνεχίσουν τη βραδιά τους εκτός σπιτιού, με τον ίδιο να της επιτίθεται λεκτικά μέχρι να ακούσει από το στόμα της τη φράση «είσαι ανίκανος».

«Βγήκα εκτός εαυτού. Τα’ χασα και δεν ήξερα τι έκανα. Την άρπαξα και την έσπρωξα με δύναμη στην άκρη του κρεβατιού, χτυπώντας το κεφάλι της, το οποίο έβγαλε και αίματα. Βρισκόμουν, όπως αντιλαμβάνεστε, σε πλήρη σύγχυση. Η Ζωή ήταν κάτω. Πλησίασα για να δω αν αναπνέει κι αν έχει σφυγμούς. Πιάνοντας το χέρι της, διαπίστωσα ότι δεν είχε σφυγμούς. Ήταν νεκρή», είπε αργότερα στην απολογία του. Παρόλα αυτά ο ιατροδικαστής στο πόρισμά του δήλωσε πως το κορίτσι είχε στραγγαλιστεί.

Τι συνέβη όμως όταν διαπίστωσε πως η σύζυγός του είχε πεθάνει; Ο Φραντζής δεν ήταν διατεθειμένος να πάει φυλακή. Έτσι συνέλαβε το «τέλειο» σχέδιο: Θα τεμάχιζε τη ζωή, θα την πετούσε στους κάδους απορριμμάτων και αργότερα θα δήλωνε την εξαφάνισή της. Έτσι κι έγινε. Οδήγησε το άψυχο σώμα της 18χρονης στη μπανιέρα του σπιτιού τους και επί 4 ώρες, από τις 03.30 τα ξημερώματα μέχρι τις 07.30 το πρωί, την τεμάχιζε χρησιμοποιώντας ένα κρητικό μαχαίρι και ένα σφυρί. «Ήμουν σε κακή κατάσταση. Έκανα εμετό όταν την τεμάχιζα και σταματούσα. Ξανάρχιζα. Υπήρχε και μια έντονη μυρωδιά από τα αίματα. Όμως την αγαπώ. Την αγαπώ πολύ», κατέθεσε στην αστυνομία.

Οι πράξεις του βέβαια μόνο αγάπη δεν υποδείκνυαν. Αφού της έκοψε το κεφάλι στην προσπάθειά του να εξαφανίσει τα ίχνη του στραγγαλισμού, συνέχισε κόβοντας της τα μαλλιά, τη μύτη και τα αυτιά, ενώ δε δίστασε να της αφαιρέσει και τα μάτια, μετατρέποντας το πρόσωπό της σε μια άμορφη μάζα κρέατος. Την τεμάχισε συνολικά σε 16 κομμάτια τα οποία τοποθέτησε προσεκτικά σε πλαστικές σακούλες και σκόρπισε σε γειτονικούς κάδους, περιμένοντας να περάσει το απορριμματοφόρο και να μεταφέρει τη σορό της Ζωής στη χωματερή.

Τα σχέδιά του ματαίωσε ο συλλέκτης γραμματοσήμων, Κώστας Βουζίκης ο οποίος ψάχνοντας στους κάδους εντόπισε μία από τις σακούλες. Κοιτώντας καλύτερα παρατήρησε πως μέσα σ’ αυτή βρίσκονταν κομμάτια γυναικείου κορμιού και ειδοποίησε την αστυνομία. Μέσα σε λίγες ώρες όλα τα κομμάτια της 18χρονης είχαν βρεθεί και οδηγηθεί στο τραπέζι του ιατροδικαστή. Όλα εκτός από το κεφάλι. Η αναγνώριση του πτώματος ήταν εξαιρετικά δύσκολη.

Ο Φραντζής δεν έδωσε σημασία στη λεπτομέρεια και έκανε το μοιραίο λάθος να αφήσει μέσα σε μία από τις σακούλες μια απόδειξη κρεοπωλείου πάνω στην οποία αναγραφόταν η ημερομηνία και η ώρα της αγοράς. Η αστυνομία μίλησε με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος κι εκείνος αμέσως θυμήθηκε πως ο άνθρωπος που είχε αγοράσει τα προϊόντα της απόδειξης ήταν ο Φραντζής. Η αστυνομία πλησίαζε στο δράστη. Προτού φτάσει στα ίχνη του, ο δολοφόνος της Γαρμανή σπεύδει στην αστυνομία για να παραδοθεί.

Σεχίδης, Δουρής και η δολοφόνος με τα τηγανόψωμα…διαβάστε τη συνέχεια στο koolnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα