Καραμελωμένα νιόκι με ντοματίνια και φρέσκο βασιλικό

Υλικά:

400γρ ντοματίνια1 φλ ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού2 κ.σ ελαιόλαδο2 σκελίδες φρέσκο σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες1/2 κ.γ ζάχαρηαλάτι και πιπέρι2 κ.σ βούτυρο3 κ.σ ελαιόλαδο1 κιλό νιόκι πατάτας.400γρ μοτσαρέλα baby.φρέσκο βασιλικό, για γαρνίρισμαφρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Ψιλοκόψτε τα ντοματίνια. Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψιλοκόψτε το σκόρδο. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τα ντοματίνια και τα αφήνετε για 2 λεπτά.

Προσθέστε το μεγαλύτερο μέρος του βασιλικού. Προσθέστε τη ζάχαρη και αλατοπιπερώστε με αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να πάρουν μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε το βούτυρο και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε όλα τα νιόκι. Ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα για να καλυφθούν όλα με λάδι και στη συνέχεια τους απλώστε τα ομοιόμορφα σε μία στρώση. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τα για πέντε λεπτά. Γυρίστε πλευρά και αφήστε άλλα 5 λεπτά να ροδίσουν. Ρίξτε την μοτσαρέλα στα ντοματίνια (φροντιστε α έχει κρυώσει λίγο το μείγμα για να μην λιώσει). Προσθέτετε να νιόκι και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε με ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα