Γιατί ο Φεβρουάριος θα μας ανανεώσει

18:09 2/2/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Ο Φεβρουάριος είναι ένας μήνας ανανέωσης ή μαλλον ανασυγκρότησης. Έχουμε αφήσει τις γιορτές πίσω κι έχουμε μπει στο πρόγραμμά μας κανονικά. Πάντα αυτό το μήνα νιώθω πως αρχίζει να αχνοφαίνεται η άνοιξη, η μέρα μεγαλώνει και η διάθεση μας μεταβάλλεται, ο οργανισμός αρχίζει να αποζητά βόλτες, περπάτημα και βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής για την επόμενη εποχή του χρόνου.

Ενδιαφέρουσα είναι η ετυμολογική προέλευση της ίδιας της λέξης. Το όνομα του Φεβρουαρίου προέρχεται από το λατινικό

ρήμα februare (εξαγνίζω, καθαίρω), λόγω των τελετών εξαγνισμού και καθαρμού που τελούνταν στη Ρώμη (Februa και Feralia), από τις οποίες προέρχονται οι μεταγενέστερες γιορτές των Απόκρεω και οι εκδηλώσεις του Καρνάβαλου.

Ο χρόνος είναι κάτι που δεν μου περισσεύει, ιδίως τώρα που τρέχουν πολλά project, προτεραιότητα μου είναι να περνάω όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες με τα παιδιά μου. Όταν ξεκλέβω χρόνο με ή χωρίς τα παιδιά, περπατάω στη γειτονιά, η απόλυτη ψυχανάλυση και το προτείνω ανεπιφύλακτα. Δεν χρειάζεται προετοιμασίες, να κανονίσουμε, να οργανωθούμε κτλ.Βγείτε μια βόλτα και περπατήστε στα μέρη σας, θα επιστρέψετε άλλος άνθρωπος.

Πάρτε το χρόνο σας. Κι εξηγούμαι: επιστρέψτε στην αγαπημένη συνήθεια που πολλοί έχουν εγκαταλείψει, πάρτε κυριακάτικες εφημερίδες και διαβάστε τις, με ένα φροντισμένο φλυτζάνι από το αγαπημένο σας ρόφημα. Επίσης είναι ο πλέον δόκιμος μήνας για σοβαρά κλαδέματα στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας. Τριανταφυλλιές, γιασεμιά και μποκαμβίλιες κλαδεύονται για τα καλά ώστε να ανθοφορήσουν τους επόμενους μήνες.

Ακούστε soundtracks και θυμηθείτε ταινίες από προηγούμενες χρονιές. Αυτά είναι 3 από αυτά που παίζουν στο αυτοκίνητο και στο σπίτι συτόν τον καιρό και έχει πλάκα που τα «συστείνω» και στο γιο μου, ειδικά με το Flashdance οι χορογραφίες μας άφησαν εποχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα