Friday’s Pedicure: 5 tips για μεγαλύτερη διάρκεια

Οι διακοπές μας πλησιάζουν και η περίοδος του χρόνου που η περιποίηση των άκρων μας είναι πιο σημαντική από ποτέ, είναι εδώ! Ιδιαίτερα τις μέρες χαλάρωσης στη θάλασσα, δεν θέλουμε να έχουμε τίποτα που να μας απασχολεί και να μας προβληματίζει. Το ίδιο ισχύει και για το pedicure μας. Για το λόγο αυτό, συγκεντρώσαμε ορισμένα tips που αν τα έχουμε κατά νου, είτε όταν περιποιούμαστε τα άκρα μας μόνες μας είτε όταν αφηνόμαστε στα χέρια των nail artists, το θέμα «pedicure με διάρκεια» θα πάψει να μας απασχολεί και θα έχουμε μυαλό μόνο για καλοπέραση

και καλοκαιρινές απολαύσεις.

1. Base coat
«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» λένε, με άλλα λόγια, η βάση μας είναι πολύ σημαντικό να είναι καλή. Εφαρμόζοντάς τη κάθε φορά, θα «διατηρεί» το χρώμα που έχουμε επιλέξει περισσότερο και, παράλληλα, θα προστατεύει τον αποχρωματισμό των νυχιών μας.

2. Top coat
Από τη βάση, στην κορυφή. Απλώνουμε το top coat σε όλη την επιφάνεια των νυχιών και προσέχουμε πάντα τις άκρες, αφού αυτά είναι τα σημεία από τα οποία το χρώμα «φεύγει» πιο εύκολα. Η ανανέωσή του κάθε δύο-τρεις μέρες θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην λαμπερή εικόνα του pedicure μας.

3. Τη μέρα του pedicure επιλέγουμε ανοιχτά παπούτσια
Αποφεύγουμε τα κλειστά παπούτσια για όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες μπορούμε για να δώσουμε τον χρόνο που χρειάζεται στο χρώμα για να «κλειδώσει». Για παράδειγμα, τη μέρα αυτή, προτιμάμε να μην πάμε στο γυμναστήριο, ενώ τις επόμενες φροντίζουμε να εναλλάσσουμε τα παπούτσια μας συχνά.

4. Ενυδάτωση – ενυδάτωση – ενυδάτωση
Χρησιμοποιούμε λίγες σταγόνες ενυδατικού λαδιού νυχιών τις οποίες εφαρμόζουμε τόσο στα νύχια όσο και στο δέρμα γύρω από αυτά. Με τον τρόπο αυτό, δεν δημιουργούνται παρανυχίδες αφού το δέρμα είναι ενυδατωμένο και, επιπλέον, αποφεύγουμε το ξεφλούδισμα των νυχιών.

5. Scrub με κάθε τρόπο
Ανά δύο-τρεις μέρες φροντίζουμε να τρίβουμε ελαφρά τα πέλματά μας είτε με μία ελαφρόπετρα είτε με την ίδια την άμμο, αν είμαστε σε περίοδο διακοπών. Αποφεύγουμε, με τον τρόπο αυτό, την εμφάνιση σκληρύνσεων και κάλων, ενώ ταυτόχρονα βοηθάμε το δέρμα μας να παραμείνει απαλό, συνεπώς και την εικόνα του pedicure μας να διατηρηθεί άψογη.

Keywords
Τυχαία Θέματα