#out for #what: Μια ακόμη full summer week ξεκινάει

Το να αναφέρουμε για μια ακόμη φορά πως το θερμόμετρο έχει πιάσει το κόκκινο είναι μάλλον κλισέ. Ο ζεστός καιρός μας βάζει σε mood για εξόδους, για ποτά ή για παραμονή στο σπίτι με μια καλή ταινία.

1 ΑΠΟ 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > H Patti Smith live στο Piraeus Academy

H Patti Smith,

μια από τις σημαντικότερες φιγούρες της ροκ επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο μοναδικά show στο Piraeus Academy το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου, όπου και θα ερμηνεύσει με το συγκρότημα της επί σκηνής ολόκληρο τον μνημειώδη πρώτο της δίσκο, Horses, μαζί με ένα best of setlist με τα πιο αγαπημένα της τραγούδια!

«Για μένα το Πανκ Ροκ είναι η ελευθερία να δημιουργείς, η ελευθερία να είσαι πετυχημένος, η ελευθερία να είσαι αποτυχημένος, η ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου. Η ελευθερία», αυτό είχε δηλώσει η Patti Smith όσο ο κόσμος αγκάλιαζε την μουσική της και τα “Gloria” & “Free Money” γνώριζαν πρωτοφανή επιτυχία.

Δείτε περισσότερα Galleries Ένας Χαρισματικός Άνθρωπος

Το «Genius» βασίζεται στο βιβλίο του Α. Σκοτ Μπεργκ «Max Perkins: Editor of Genius» και αφηγείται τη σχέση του Μαξ Πέρκινς, του εκδότη και ίσως πιο διάσημου επιμελητή λογοτεχνίας στην ιστορία, με τον Τομ Γουλφ, μέσα από την οποία αναδεικνύεται όχι μόνο η ιδιοφυία του «καταραμένου» συγγραφέα του «Γύρνα Πίσω Αγγελέ Μου» και «Ενας Αντρας με τα Ολα του», αλλά κυρίως η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η αφοσίωση και ο άγνωστος ρόλος που έπαιξε ο Πέρκινς στην καριέρα και τη ζωή του, όπως και στις καριέρες και τις ζωές των Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ και Ερνεστ Χέμινγουεϊ.

H ταινία ξεκινάει στα μέσα της δεκαετίας του 1920, όταν ο τρελαμένος Τομ Γουλφ φτάνει στο γραφείο του Μαξ Πέρκινς στον εκδοτικό οίκο του Charles Scribner’s Sons και μαθαίνει προς μεγάλη του έκπληξη πως το παρθενικό του πολυσέλιδο μυθιστόρημα που είχε απορριφθεί από όλους τους εκδοτικούς οίκους της Νέας Υόρκης βρήκε εκδότη. Στο πρόσωπο του Μαξ Πέρκινς, ο Γουλφ δεν θα βρει μόνο έναν πραγματικό θαυμαστή της δουλειάς του, αλλά και έναν μέντορα, φίλο και σίγουρα κάποιον που θα τον βοηθήσει να χαλιναγωγήσει τη χειμαρρώδη ιδιοφυία του. Από την άλλη πλευρά ο μοναχικός και βουτηγμένος μέσα στις σελίδες των βιβλίων που διορθώνει καθημερινά Πέρκινς θα βρει στον ορμητικό Γουλφ τον γιο που δεν κατάφερε να κάνει και έναν τρόπο να ικανοποιήσει τις συγγραφικές του αναζητήσεις.

Δείτε περισσότερα Galleries Ο Κύριος Όβε

Η Weird Wave παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 23 Ιουνίου 2016 την ταινία Ο Κύριος Όβε (En Man Som Heter Ove / Α Man Called Ove) σε σκηνοθεσία του Χάνες Χολμ.

Ο Σουηδός σκηνοθέτης Χάνες Χολμ («Διακοπές στην Ελλάδα») γράφει και σκηνοθετεί μια συγκινητική feel-good κωμωδία , βασισμένη στο ομώνυμο best seller του Φρέντρικ Μπάκμαν, που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 χώρες. Η ταινία έσπασε ρεκόρ στα ταμεία της Σουηδίας, μπαίνοντας έτσι στο top-5 των πιο επιτυχημένων ταινιών όλων των εποχών.

Ο Όβε είναι ένας 59χρονος γκρινιάρης, εριστικός, καταθλιπτικός τύπος. Έχει αυστηρές αρχές, σιδερένια πειθαρχία και ελάχιστη κατανόηση, πιστεύει ότι περιβάλλεται από ηλίθιους και δεν διστάζει να τους το πει κατάμουτρα. Παλιότερα ήταν ο διαχειριστής ενός οικισμού με όμορφα σπιτάκια και λιθόστρωτα μονοπάτια, αλλά όχι πια: οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες τον καθαίρεσαν – εκείνος όμως δεν το παίρνει απόφαση και φυσικά το θεωρεί ύψιστη προδοσία εκ μέρους τους. Γι’ αυτό και όταν δεν προσπαθεί ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει, ο Όβε περνάει τη μέρα του παρακολουθώντας τους γείτονές του, μαλώνοντας και κάνοντάς τους συνεχώς υποδείξεις. Κανείς δεν τον αντέχει και τον αποκαλούν «ο γείτονας από την κόλαση», αλλά αυτό που κανείς δεν γνωρίζει είναι ότι πίσω από τη δύστροπη συμπεριφορά κρύβεται μια συγκινητική ιστορία.

Όταν όμως στο διπλανό σπίτι μετακομίζει μια καινούργια και φασαριόζικη οικογένεια με παιδιά, που κατά λάθος χαλάνε το γραμματοκιβώτιο του Όβε, τα πράγματα θα αλλάξουν. Όχι μόνο για τον οικισμό, αλλά και τον ίδιο τον Όβε, που έκπληκτος θα δημιουργήσει μια αναπάντεχη και τρυφερή φιλία.

Δείτε περισσότερα Galleries Τα παιδιά είναι εντάξει, OTE CINEMA 2

Η Νικ και η Τζουλς (η τρεις φορές υποψήφια για Όσκαρ Ανέτ Μπένινγκ και η τέσσερις φορές υποψήφια για Όσκαρ Τζούλιαν Μουρ αντίστοιχα) είναι παντρεμένες και μένουν σε ένα πολύ όμορφο σπίτι στα προάστια της Νότιας Καλιφόρνιας μαζί με τα έφηβα παιδιά τους, την Τζόνι (Μια Γουασίκοφσκα «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων») και τον Λέιζερ (Τζος Χάτσερσον «Ταξίδι στο κέντρο της γης»). Η Νικ και η Τζουλς – ή οι Μαμάδες όπως τις αποκαλεί η Τζόνι- γέννησαν και μεγάλωσαν τα παιδιά τους χτίζοντας μια ήρεμη οικογενειακή ζωή για τους τέσσερις τους. Ο 15 χρόνος Λέιzερ όμως πιέζει την 18χρονη αδελφή του, πριν εκείνη φύγει για το κολέγιο, να του κάνει μια μεγάλη χάρη – εν αγνοία φυσικά των Μαμάδων – που μπορεί να τινάξει την οικογενειακή θαλπωρή στον αέρα: Να ψάξει να βρει τον βιολογικό τους πατέρα ή με άλλα λόγια τον δότη από του οποίου το σπέρμα έμειναν έγκυες οι Μαμάδες τους!!! Παρ’ όλες τις αρχικές της αντιρρήσεις, η Τζόνι αποφασίζει να κάνει τη χάρη στον μικρότερο αδελφό της και καταφέρνει να έρθει σε επαφή με τον «Βιο-Μπαμπά», Πολ (Μαρκ Ράφαλο), έναν άνετο εργένη ιδιοκτήτη εστιατορίου. Καθώς λοιπόν ο Πολ με τον μποέμ τρόπο ζωής του «εισβάλλει» στην γεμάτη κανόνες ζωή της τετραμελούς οικογένειας ένα απρόσμενο νέο κεφάλαιο ανοίγει για όλους αφού νέοι οικογενειακοί δεσμοί ορίζονται, καθορίζονται, και επαναπροσδιορίζονται δημιουργώντας αναπόφευκτα ξεκαρδιστικές καταστάσεις!

OTE CINEMA 2, Κυριακή 30/06, στις 22:00.

Δείτε περισσότερα Galleries Μπαλέτα Μοϊσέγιεφ

Αν ισχύει ότι η «κατανόηση μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων και η ανάπτυξη εθνικών δεσμών, επιτυγχάνεται ιδανικά μέσω της διαπολιτισμικής φιλίας και της ανταλλαγής πολιτιστικών επιτευγμάτων ως μέρος του παγκόσμιου πολιτισμού» όπως έλεγε ο Ιγκόρ Μοϊσέγιεφ, τότε τα φημισμένα μπαλέτα του, αποτελούν την απόλυτη επιλογή για τον εορτασμό της Ελληνορωσικής φιλίας.

Πασίγνωστα και αγαπημένα στη χώρα μας, τα θρυλικά Μπαλέτα Μοϊσέγιεφ επανέρχονται μετά από 12 χρόνια στην Ελλάδα για να δώσουν 2 παραστάσεις στο Ηρώδειο στις 29 και 30 Ιουνίου, ενώ στη συνέχεια θα εμφανιστούν και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 4, 5 και 6 Ιουλίου.

Τα μπαλέτα ιδρύθηκαν το 1937 στη Μόσχα και αποτελούν το πρώτο επαγγελματικό συγκρότημα παραδοσιακών και λαϊκών χορών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που μετράει πλέον σχεδόν 80 χρόνια ιστορίας.

Ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής τους ήταν ο εξαιρετικός χορογράφος και ερευνητής των παραδοσιακών χορών, Ιγκόρ Μοϊσέγιεφ ο οποίος έχει τιμηθεί με τον τίτλο του Καλλιτέχνη του λαού της ΕΣΣΔ, του Ήρωα της Σοσιαλιστικής Εργασίας, με πολλά βραβεία και διακρίσεις και αποτελεί μία σπουδαία προσωπικότητα του 20ου αιώνα.

Αθήνα
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
29 και 30 Ιουνίου 2016

Θεσσαλονίκη
Μέγαρο Μουσικής
4, 5 και 6 Ιουλίου

Δείτε περισσότερα Galleries Imany στο Estate Seaside @Ακρωτήρι

Η Ιmany επιστρέφει στην Αθήνα για ένα ακόμη live που θα το θυμόμαστε για καιρό…

Πρόκειται για τις περιπτώσεις καλλιτεχνών που κερδίζουν από την πρώτη στιγμή τον ακροατή και τον καθιστούν φανατικό θαυμαστή τους! Ποιος δεν έχει τραγουδήσει το “You will never know”, το πρώτο της single που αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή που μεταδόθηκε στα FM σκαρφαλώνοντας κατευθείαν στην υψηλότερη θέση του chart και παραμένοντας πρώτο στις προτιμήσεις του ελληνικού κοινού; Ποιος δεν έχει λικνιστεί στο ρυθμό του «εθιστικού» «Don’t be so shy» που παίζεται μανιωδώς στα ελληνικά ραδιόφωνα; Λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του νέου της EP album με τίτλο «There were tears», ανυπομονούμε να δούμε ποιο θα είναι το νέο μας… «κόλλημα».

Αυτή τη φορά θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την εξωτική, νοσταλγική, ρομαντική, ευαίσθητη, αποφασισμένη, μελαγχολική, αινιγματική, αφοπλιστικά όμορφη Ιmany κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα, δίνοντας την υπόσχεση για ένα μαγικό live!

Τετάρτη, 29 Ιουνίου rdv στο Estate Seaside @Ακρωτήρι.

Δείτε περισσότερα Galleries Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανοίγει και φέτος τις πόρτες του στο κοινό, για ένα τετραήμερο εκδηλώσεων, με ελεύθερη είσοδο, που φέρουν τον συμβολικό τίτλο Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο.

Από σήμερα, 23 Ιουνίου έως τις 26 Ιουνίου το ΚΠΙΣΝ μετουσιώνεται σε έναν ζωντανό τόπο ιδεών, εξερεύνησης και αλληλεπίδρασης, μέσα από ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα πολιτιστικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών δράσεων για όλες τις ηλικίες.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, όπως επίσης και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος σε ολόκληρη την έκτασή του.

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν αγώνα δρόμου, παραδοσιακά παιχνίδια, αθλητικές δραστηριότητες, παραολυμπιακά αθλήματα, μουσικοχορευτικές δραστηριότητες και τις συναυλίες Demy & Friends και Xylouris White.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

Keywords
full, summer, summer, full, καιρος, mood, smith, live, piraeus, ροκ, ελλαδα, ιουνίου, max, μαξ, τομ, αφοσίωση, wave, ote, cinema, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, ηρωδειο, θεσσαλονικη, εσσδ, imany, αθηνα, single, demy, friends, white, σταση εργασιας, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, τελη κυκλοφοριας 2016, demy, imany, χωρες, καριερα, μουσικη, παιχνιδια, προγραμμα, φιλια, cinema, ote, αγνωστος, αγνοια, ανθρωπος, αφοσίωση, βιβλιο, γειτονας, γκρινιαρης, δειτε, εαυτος, ευκαιρια, ελευθερια, εμειναν, επιτυχια, εριστικος, εσσδ, ζωη, ζωης, ιδιο, ισχυει, θαλπωρη, ιγκορ, ιδιοφυια, ιδρυμα, οικο, κεφαλαιο, κυμα, κωμωδια, λαθος, λειζερ, λογια, μαξ, μεγαρο μουσικης, μοσχα, μυθιστορημα, νιαρχος, οβε, οικογενεια, ομορφη, παιδια, πεμπτη, πειθαρχια, πορτες, ποτα, ρεκορ, ροκ, σαββατο, σελιδες, σιγουρα, συνεχεια, σκηνοθεσια, σπιτι, τυπος, τομ, φυσικα, φτανει, φιτζεραλντ, φορα, χρονος, ομορφα, μποεμ, white, class, εγκυες, ελληνικα, χωρα, ιουνίου, κυριακη, friends, mood, piraeus, πληροφοριες, wave, single, smith, top, θερμομετρο
Τυχαία Θέματα