4 λάθη που επισημαίνουν οι hairstylists και πώς να τα διορθώσουμε

09:08 4/7/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Όσο μα όσο κι αν προσπαθούμε ή νομίζουμε ότι κάνουμε πάντα ό,τι καλύτερο για τα μαλλιά μας, η αλήθεια είναι ότι άνθρωποι είμαστε και κάνουμε λάθη. Λάθος μπορεί να είναι και η εμμονή μας, καμιά φορά, στις απόψεις μας, παρότι έχουμε τη σωστή γνώση. Μην ανησυχείτε όμως! Οι hairstylists έχουν και παρατηρητικότητα και υπομονή και γενναιοδωρία! Και ιδού όσα μοιράζονται μαζί μας!

1. Διαλέγουμε λάθος χρώμα για τον τόνο της επιδερμίδας μας.
Το όλο θέμα έχει να κάνει με τα συμπληρωματικά χρώματα: οι τόνοι που κοκκινίζουν με αποχρώσεις του μελιού και πιο σκούρες αποχρώσεις, ενώ οι κίτρινοι τόνοι

με πιο ζεστά χρώματα. Αλλά, ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στο 2016, οπότε όλα μπορούν να συμβούν!

2. Βάφουμε τα μαλλιά μας πολύ σκούρα.
Το contrast που δημιουργείται ανάμεσα στο χρώμα της επιδερμίδας και των μαλλιών είναι πολύ εντυπωσιακό! Όμως, κάποιες εβδομάδες αργότερα, όταν τα μαλλιά μεγαλώσουν και εμφανιστούν οι πιο ανοιχτές ρίζες μας, μοιάζει να έχουμε πολύ λεπτά μαλλιά με τάσεις αραίωσης. Οπότε, ο καλύτερος κανόνας είναι να βάφουμε τα μαλλιά μας μέχρι δύο τόνους πιο σκούρα από τον φυσικό μας τόνο.

3. Δεν χρησιμοποιούμε ανάλογες με την υφή των μαλλιών μας ρυθμίσεις θερμότητας στα εργαλεία μαλλιών.
Τα σίδερα μπορούν να προκαλέσουν ζημιά, αν δεν τους κάνουμε σωστή χρήση. Για τα βαμμένα ή τα λεπτά μαλλιά, καλό είναι να χρησιμοποιούμε τη χαμηλότερη δυνατή θερμότητα. Για όλα τα υπόλοιπα, ισχύει το ίδιο με τη διαφορά ότι μπορεί να είναι μεγαλύτερος ο χρόνος που χρησιμοποιούμε το εργαλείο μας.

4. Στέλνουμε μηνύματα όταν κουρευόμαστε.
Πρέπει να κρατάμε πάντα το κεφάλι μας στο σωστό επίπεδο, εκτός και αν ο κομμωτής μας μάς ζητήσει να κοιτάξουμε προς κάποια άλλη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Κάπου εδώ, να σημειωθεί, ότι, ιδανικά, κατά τη διάρκεια του κουρέματος δεν πρέπει να έχουμε ούτε τα πόδια μας σταυρωμένα!

Keywords
Τυχαία Θέματα