Γιατί τα παιδιά πρέπει να περνούν αρκετό χρόνο έξω;

10:22 3/7/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Είναι καλοκαίρι και όλα τα παιδιά – όπως κι οι εσείς άλλωστε- ξεμυαλίζονται και θέλουν να είναι συνέχεια έξω. Μάθετε λοιπόν ότι κάνουν πολύ καλά και υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα σας το επιβεβαιώσουν.

Σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά που περνούν χρόνο έξω έχουν καλύτερη όραση αφού το φυσικό φως βοηθάει πολύ περισσότερο τα μάτια από το τεχνητό των εσωτερικών χώρων.”Γεμίζουν” με την απαραίτητη Βιταμίνη D που τους προσφέρει ο ήλιος. Πολλά παιδιά παίρνουν συμπληρώματα
της Βιταμίνης ενώ ο ήλιος είναι μία από τις καλύτερες φυσικές πηγές. Φυσικά με προσοχή και πάντα με αντηλιακή προστασία.Βοηθάει τα παιδιά να έχουν καλύτερη υγεία και πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα, αφού αποκτούν αντισώματα και δεν είναι συνεχώς προστατευμένα.Τα ηρεμεί και τα βοηθάει να κοιμούνται καλύτερα καθώς ο ανθρώπινος οργανισμός είναι φτιαγμένος να λειτουργεί σωστά με βάση τη φυσική ροή μία μέρας. Όταν ένα παιδί είναι συνεχώς κλεισμένο μέσα στο σπίτι, ο οργανισμός του δεν μπορεί να αντιληφθεί ξεκάθαρα το πρωί και το βράδυ κι έτσι είναι πιθανό να μην μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στις κανονικές ώρες ύπνου.Στους εξωτερικούς χώρους ένα παιδί καλλιεργεί τα αντανακλαστικά του πολύ περισσότερο απ’ ότι αν βρίσκεται σε έναν κλειστό χώρο. Μαθαίνει να αντιδρά και να διαχειρίζεται πιο εύκολα καταστάσεις που θα συμβούν αναπόφευκτα στη συνέχεια της ζωής του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα