Τώρα ησυχάσαμε… «Δεν είμαι εδώ για να επιβλέπω» υποστηρίζει ο Ράιχενμπαχ

«Δεν είμαι εδώ για να επιβλέπω» ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ. Ο κ. Ράιχενμπαχ διευκρίνισε ότι ο ρόλος του έγκειται στο συντονισμό της βοήθειας που μπορεί να προσφέρει η Τρόικα.

Για σύγχυση όσον αφορά στα περί «επιτροπείας» στην Ελλάδα

από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε λόγο από την πλευρά του ο κ. Παπουτσής. «Θέλω να διευκρινίσω το εξής και να υπενθυμίσω σε όλους ότι ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, βασίζεται στις αρχές της αλληλεγγύης και της συνεργασίας. Ούτε της επιτροπείας ούτε της επικυριαρχίας του ενός και του άλλου» τόνισε.

Όλα τα υπόλοιπα, πρόσθεσε ο υπουργός, είναι «φιλολογία» και «φιλοσοφικές προσεγγίσεις είτε κάποιων οι οποίοι αγνοούν τη σημερινή πραγματικότητα, είτε κάποιων που έχουν σκοπιμότητες τη σημερινή εποχή».

«Ας μην αδικήσουμε όμως ούτε την Ευρώπη ούτε την προσπάθεια που καταβάλλουν οι κυβερνήσεις ούτε την προσπάθεια που κάνει ο ελληνικός λαός ούτε τις θυσίες που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο ελληνικός λαός, για να επιτύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα αύριο, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων στο Συμβούλιο Κορυφής» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών, παρατηρώντας ότι πολλοί σπεύδουν να προσεγγίσουν και να ερμηνεύσουν τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος που παρέχει μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην κυβέρνηση, δεν είναι διατεθειμένη σε καμία περίπτωση να συνδράμει στις επιδιώξεις της πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής στη χώρα μας. Από την άποψη αυτή, θα στηρίξει με αποφασιστικό τρόπο τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου» επισήμανε ο κ. Παπουτσής.

Εξέφρασε τέλος την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι είχε, όπως είπε, την ευκαιρία να δεχθεί τη βοήθεια της «task force» και του κ. Ράιχενμπαχ σε ορισμένους κρίσιμους τομείς, που η Ελλάδα δεν διαθέτει την αντίστοιχη τεχνογνωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα