Εξαπατούσαν ηλικιωμένα άτομα

Συνελήφθησαν δυο άτομα στον Άγιο Στέφανο Αττικής.

Συνελήφθησαν το μεσημέρι Τρίτης 7-2-2012, στον Αγ. Στέφανο Αττικής από αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Στεφάνου, δύο ημεδαποί ηλικίας 34 και 36 ετών, γιατί λίγο πριν προσποιούμενοι τους υπάλληλους της Δ.Ε.Η. εισήλθαν σε οικία ημεδαπής και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αντικείμενα.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Αγίου Στεφάνου, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες μαζί με άλλους δύο συνεργούς τους οι οποίοι αναζητούνται, χρησιμοποιώντας κάθε φορά διαφορετικό πρόσχημα, προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα, τα οποία άλλες φορές εξαπατούσαν

και τους αποσπούσαν χρήματα και άλλες φορές εισέρχονταν στις οικίες τους και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν έξι περιπτώσεις εξαπάτησης, κλοπής και ληστείας σε βάρος ηλικιωμένων και αναλυτικά :

Την 3-2-2012, στα Γλυκά Νερά, προσέγγισαν οικία ηλικιωμένου ημεδαπού και προφασιζόμενοι ότι ο γιος του τους οφείλει χρήματα, του απέσπασαν τιμαλφή.Την 31-1-2012, στη Λυκόβρυση, προσέγγισαν οικία ηλικιωμένου ημεδαπού και προφασιζόμενοι ότι ο γιος του τους οφείλει χρήματα, του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των διακοσίων εξήντα (260) ευρώ.Την 7-1-2012, στο Κρυονέρι, προσποιούμενοι τους υπάλληλους του Δήμου αφαίρεσαν από οικία ηλικιωμένου ημεδαπού το χρηματικό ποσό των οκτακόσιων (800) ευρώ και τιμαλφή.Την 27-12-2011, στη Νέα Ερυθραία, προσέγγισαν οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και προφασιζόμενοι ότι ο γιος της τους οφείλει χρήματα, της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των οκτακοσίων (800) ευρώ.Την 10-7-2011, στα Σπάτα, προφασιζόμενοι ότι χάλασε το αυτοκίνητο τους και χρειάζονται βοήθεια, εισήλθαν στην αυλή οικίας ηλικιωμένου ημεδαπού και με χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των οκτακοσίων δέκα πέντε (815) ευρώ.Την 10-9-2011, στον Αγ. Στέφανο, προσποιούμενοι τους υπάλληλους της Νομαρχίας εισήλθαν σε οικία ηλικιωμένου ημεδαπού και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και τιμαλφή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα