Σαμαράς: Διάλυση της Βουλής και εκλογές μετά το PSI

Την διάλυση της Βουλής και προσφυγή στις κάλπες αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI) θα ζητήσει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με δήλωσή του κατά την ομιλία του σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

«Στηρίξαμε τη μεταβατική κυβέρνηση για να ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση,

και στη συνέχεια να πάμε σε εκλογές. Είμαστε σε θέση να ζητήσουμε εκλογές και θα το κάνουμε» δήλωσε ο Α. Σαμαράς.

«Οι εκλογές θα λειτουργήσουν λυτρωτικά για το φρόνημα των Ελλήνων γιατί ποτέ δεν υπήρξε τέτοια δυσαρμονία Βουλής και λαϊκού φρονήματος» σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησής του «δεν παραγράφονται» και πως «θα έρθει η ώρα του καταλογισμού στην επόμενη Βουλή», χαρακτηρίζοντας «λάθος» τη συνταγή του μνημονίου και πως ήταν καταστροφική για τη χώρα η πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια.

Σημείωσε ότι «όλοι οι ιστοί μιας ζωντανής οικονομίας -η αγορά, η κατανάλωση, οι επενδύσεις, η εμπιστοσύνη, η ψυχολογία- έχουν καταρρεύσει», τονίζοντας ότι το πακέτο δανειοδότησης είναι η αρχή για να βάλουμε τάξη στο χάος. «Το πακέτο θα επιτρέψει στη χώρα να ξεφορτωθεί χρέος 85 δισ.» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε κομματική πειθαρχία για την ψήφιση του μνημονίου την Κυριακή στη Βουλή.

«Ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει στην περιφέρεια του καθενός, όπου διάφοροι επίδοξοι πολιτευτές προσπαθούν να υπερκεράσουν σε αντιμνημονιακή ρητορεία τους δικούς μας βουλευτές. Να ξέρετε πως όσοι σε τέτοιες περιοχές, ανεύθυνα και ανέξοδα παριστάνουν τους βασιλικότερους του βασιλέως, δεν θα είναι ούτε καν υποψήφιοι», λέγοντας πως δεν θέλει για υποψηφίους «τζάμπα επαναστάτες και τζάμπα μάγκες».

Η ΝΔ, σύμφωνα με τον κ.Σαμαρά είναι το μόνο αστικό και λαϊκό κόμμα εξουσίας και η συντεταγμένη δύναμη στο χάος.

«Η οικονομική ευημερία είναι κάτι που χάνεται και κερδίζεται. Το πρόβλημα σήμερα είναι να μη χάσουμε την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την υπόστασή μας ως λαός και ως κοινωνία» σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα