Συνεχίζονται σήμερα και αύριο οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στα νέα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο με την τρόικα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 11 το πρωί το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος, ενώ το ΠΑΜΕ

πραγματοποιεί συγκέντρωση στην Ομόνοια και σε πολλές περιοχές της Αθήνας, αλλά και σε πόλεις της περιφέρειας.

Η σημερινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ θα έχει τη μορφή εκστρατείας ενημέρωσης, καθώς τα μέλη του θα μοιράσουν φυλλάδια στους περαστικούς.

Κλειστές είναι αυτή τη στιγμή, η Αμαλίας από το ύψος της Ξενοφώντος, η Β.Σοφίας από Σέκερη, η Πανεπιστημίου και η Σταδίου.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πλην του ΗΣΑΠ που θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί ώς τις 5 το απόγευμα. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, κανονικά οι αεροπορικές πτήσεις.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα κορυφωθούν αύριο Κυριακή, οπότε και θα ψηφιστεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προγραμματίζουν συλλαλητήριο στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, την ίδια ώρα.

Ποιοι απεργούν

Στην απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), γεγονός που σημαίνει ότι τα πλοία θα παραμείνουν και σήμερα δεμένα.

Επίσης, η Αττική θα παραμείνει χωρίς αστικές συγκοινωνίες -πλην ΗΣΑΠ.

Συγκεκριμένα, η Αθήνα θα παραμείνει και σήμερα χωρίς Μετρό, Τραμ, λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τρόλεϊ και Προαστιακό.

Το μόνο μέσο που θα κυκλοφορεί  θα είναι ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Ακινητοποιημένες θα παραμείνουν και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ και σήμερα, θα υπάρξουν ματαιώσεις δρομολογίων, τόσο στα τρένα όσο και στον Προαστιακό.

Σε λευκή απεργία στις επιμέρους υποχρεώσεις τους, όπως η επίδοση δικογραφιών και η φύλαξη γηπέδων, καλεί επίσης τα μέλη της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία μάλιστα ζήτησε την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης των εκπροσώπων της τρόικας.

Keywords
Τυχαία Θέματα