Κύπρος: Αιχμές Α.Κυπριανού για Αναστασιάδη

«Πολύ πρόωρη» χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού την εξαγγελία της υποψηφιότητας του προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη για τις προεδρικές εκλογές του 2013.

Ο κ. Κυπριανού διερωτήθηκε κατά πόσο η εξαγγελία της υποψηφιότητας ένα χρόνο πριν από τις προεδρικές μπορεί να βοηθήσει την Κύπρο

να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που έχει μπροστά της και κατά πόσον αυτή η στάση είναι υπεύθυνη.

 Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι είναι δικαίωμα κάθε πολιτικού και κάθε κόμματος να διατυπώνει τις θέσεις ή απόψεις του, αλλά υποστήριξε «δεν μπορεί να καμουφλάρεται και να θεωρεί ότι ξεγελά τον κυπριακό λαό».

Αναφορικά με τις πολιτικές θέσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ ο κ. Κυπριανού είπε ότι ο κυπριακός λαός πρέπει να προβληματιστεί, «αν μπορεί να εμπιστευθεί τον Νίκο Αναστασιάδη στο χειρισμό του κυπριακού, της οικονομίας και της εσωτερικής διακυβέρνησης γενικότερα».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ θα αρχίσει εσωκομματικά τη συζήτηση για τις προεδρικές εκλογές τον Απρίλιο και δημόσια τον Ιούλιο.

Ανέφερε πως οι όποιες συνεργασίες του ΑΚΕΛ θα βασιστούν σε προγραμματικές συγκλίσεις, ενώ για τα πρόσωπα υποψηφίων θα γίνει συζήτηση αργότερα.

Εξάλλου, ο κ. Κυπριανού σχολίασε και την ομιλία του πρέσβη του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνου Χριστοφίδη, η οποία είχε προκαλέσει την ενόχληση του προέδρου Χριστόφια.

Οι ακαδημαϊκοί, είπε ο κύριος Κυπριανού, έχουν σίγουρα να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην κυπριακή κοινωνία και είναι σημαντικό να έχουν άποψη και να τη διατυπώνουν και δημόσια.

 Όσο σημαντικό όμως είναι αυτό, πρόσθεσε, άλλο τόσο σημαντικά είναι και η ισορροπημένη διατύπωση αυτών των απόψεων και οι ίδιοι να δείχνουν ότι καθοδηγούνται από μια δεοντολογία και αντικειμενικότητα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ    

Keywords
Τυχαία Θέματα