Επιμένει η ΠΝΟ στην 48ωρη απεργία τη Μ.Τρίτη και τη Μ.Τετάρτη

Οι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την απεργία σύμφωνα με τον προγραμματισμό, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής των 14 ναυτεργατικών σωματείων. Η ΠΝΟ σε σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της αποφάσισε να μη προχωρήσει σε ψηφοφορία, καθώς τα αιτήματα που απαντήθηκαν χθες από το Υπουργείο

Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας δεν τους ικανοποίησαν και η απεργιακή κινητοποίηση της Μ. Τρίτης και Μ. Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Tο υπουργείο Ανάπτυξης -αλλά και το υπ.Υγείας- διεβεβαίωσε χθες την εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ, ότι είναι ανοιχτό να διεξάγει διάλογο και να δώσει οποιεσδήποτε διευκρινίσεις και επι των γραπτών θέσεων που επιδόθηκαν χθες προς το προεδρείο της ναυτικής συνομοσπονδίας, μέσα στο Σαββατοκύριακο ακόμα και τη Δευτέρα. Για τον Οίκο του Ναύτου, ο οποίος εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ από 1η Απριλίου, τονίστηκε ότι θα υπάρξει τρίμηνη μεταβατική περίοδος, ενώ έχει γίνει και σχετική επιτροπή στο υπουργείο Υγείας στην οποία συμμετέχει και η ΠΝΟ.

Νησιώτες, εμπορικοί και τουριστικοί φορείς αλλά και ακτοπλόοι, έχουν εκφράσει τις έντονες αντιδράσεις τους γι’ αυτή την κινητοποίηση των ναυτεργατών, μέσα στην εορταστική περίοδο, και κάνουν λόγο για μεγάλο οικονομικό πλήγμα στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου και σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την οικονομία.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας επισήμανε ότι οι Ελληνες ναυτικοί, στο σύνολό τους, δεν επιθυμούν τη συμμετοχή τους σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Τουρισμού υπογραμμίζει ότι η απεργία αυτή θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα στις οικονομίες των νησιών. Τα τέσσερα επιμελητήρια της Κρήτης με κοινό υπόμνημά τους, που απέστειλαν στην υπουργό Ανάπτυξης, ζητούν από την ΠΝΟ να αναστείλει τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ο τουρισμός.

Μεγάλη ακτοπλοϊκή εταιρεία, ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι για τη Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη για τα νησιά των Κυκλάδων, έχουν κοπεί συνολικά αυτές τις δύο ημέρες, περίπου 7.000 εισιτήρια. Όπως τονίστηκε, αν τελικά πραγματοποιηθεί η απεργία της ΠΝΟ, όσοι επιβάτες δεν καταφέρουν να ταξιδέψουν με πλοίο, κάποια άλλη μέρα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, τότε θα τους επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα