Στο ΣτΕ οι δύο πρώτοι ομολογιούχοι κατά του PSI

Αποτελεί και την πρώτη προσφυγή.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε σήμερα η πρώτη προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) δύο ομολογιούχων του ελληνικού Δημοσίου. Η αίτηση έγινε από τον καθηγητή Διοικητικού Δικαίου κ. Π. Λαζαράτο και το γνωστό δικηγόρο κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο, με την οποία ζητούν να κριθεί η συνταγματικότητα και η νομιμότητα των κυβερνητικών πράξεων, με τις οποίες υλοποιήθηκε το PSI και για τους Έλληνες ομολογιούχους, οι οποίοι δεν συμμετείχαν εθελοντικά σε αυτό.

Ειδκότερα, οι ομολογιούχοι επισημαίνουν

ότι παραβιάζονται διατάξεις του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτόκολλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύουν την περιουσία και του άρθρου 4 του Συντάγματος, που καθιερώνουν την αρχή της ισότητας.

Οι βασικοί νομικοί άξονες της αίτησης ακύρωσης είναι η παραβίαση διατάξεων, αφενός μεν της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), αφετέρου δε του Συντάγματος.  Αναμένεται η κατάθεση πρόσθετων λόγων και σχετικών υπομνημάτων.  Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας θα κρίνει εάν θα εισάγει απευθείας την υπόθεση στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου λόγω μείζονος σπουδαιότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα