Υποβάθμιση εταιρειών κοινής ωφέλειας από S&P

19:16 17/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τέσσερις μέρες μετά την υποβάθμιση εννιά ευρωπαϊκών κρατών, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s άρχισε να υποβαθμίζει τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας τους.

Οπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, στη Γαλλία, η οποία έχασε την ψηλή αξιολόγηση του ΑΑΑ την Παρασκευή, ο οίκος υποβάθμισε τον ενεργειακό γίγαντα EDF και το διαχειριστή συστήματος μεταφοράς του ηλεκτρισμού RTE από ΑΑ- σε Α+, καθώς και την εθνική

εταιρεία σιδηροδρόμων της Γαλλίας SNCF από ΑΑ+ σε ΑΑ.

Ο διαχειριστής των αεροδρομίων του Παρισιού ADP προειδοποιήθηκε ότι έχει τοποθετηθεί σε «αρνητική προοπτική» κάτι που σημαίνει ότι ο οίκος θα επανεξετάσει την αξιολόγησή του και ότι αναμένει ότι θα τον υποβαθμίσει.

Η ιρλανδική εταιρεία φυσικού αερίου Bord Gais Eireann αξιολογήθηκε επίσης με αρνητική προοπτική, όπως και το αεροδρόμιο του Δουβλίνου και η αρχή ηλεκτρισμού της Ιρλανδίας ESB.

Αρνητική προοπτική ήταν και η αξιολόγηση που δόθηκε για το διαχειριστή συστήματος μεταφοράς ηλεκτρισμού της Φινλανδίας Fingrid Oyj, όπως και για τις εταιρείες φυσικού αερίου της Ολλανδιάς EBN, GasTerra και Nederlanse Gasunie και την ολλανδική σιδηροδρομική εταιρεία NS Groep.

Αντίθετα, η γερμανική σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn μετακινήθηκε από την αρνητική προοπτική και της δόθηκε σταθερή αξιολόγηση ΑΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα