35 πτήσεις επηρεάζονται από την αυριανή απεργία των Ελεγκτών

18:16 17/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τριανταπέντε συνολικά πτήσεις, από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από και προς τα αεροδρόμια αρκετών χωρών αναμένεται να επηρεαστούν από την τετράωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει για αύριο οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι «δυστυχώς, τελικά δεν κατέστη εφικτό να αποφευχθεί η αυριανή εξαγγελθείσα απεργία

από τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας. Οι αρχές και των δυο Διεθνών αεροδρομίων της Κύπρου, παρέλαβαν γύρω στη μια μετά το μεσημέρι, την επίσημη NOTAM-Ειδοποίηση σύμφωνα με την οποία οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας κατέρχονται αύριο σε απεργία, από τη μία μετά το μεσημέρι, μέχρι τις πέντε η ώρα το απόγευμα».

Ως αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης, συνέχισε «αναμένεται να επηρεαστεί το πτητικό πρόγραμμα και των δύο αεροδρομίων της χώρας. Συνολικά, και στα δύο αεροδρόμια, επηρεάζονται 35 πτήσεις εκ των οποίων οι 17 είναι αναχωρήσεις και οι άλλες 18 είναι αφίξεις».

Συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο Λάρνακας επηρεάζονται 23 πτήσεις, 12 αναχωρήσεις και 11 αφίξεις, ενώ στο αεροδρόμιο της Πάφου επηρεάζονται 12 πτήσεις, 5 αναχωρήσεις και 7 αφίξεις.

Ο κ. Ασπρής πρόσθεσε ότι «ο συνολικός αριθμός των επιβατών που αναμένεται να επηρεαστεί από την αυριανή απεργία υπολογίζεται στις 5 χιλιάδες άτομα. Προς αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας καλούμε το επιβατικό κοινό όπως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αερογραμμές και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες» είπε.

Επιθυμούμε, πρόσθεσε, «να εκφράσουμε τη λύπη μας για αυτή την εξέλιξη.
Πιστεύουμε ότι ο καθένας από μας τίθεται πλέον στην κρίση του επιβατικού κοινού. Αυτοί οι οποίοι με τις ενέργειες τους αποφασίζουν να ανοίξουν το κουτί της Πανδώρας, σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά εποχή, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα πιθανά αρνητικά συνεπακόλουθα, δεν θα αφορούν μόνο όλους τους υπόλοιπους αλλά ακόμη και τους ίδιους», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα