Υπερκαλύφθηκε κατά 3,1 φορές η έκδοση ομολόγων του EFSF

17:26 17/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μεγάλη ζήτηση προσέλκυσε την Τετάρτη η έκδοση χρέους διάρκειας έξι μηνών από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), όπως ανακοίνωσε η γερμανική Κεντρική Τράπεζα, μια μόνο ημέρα μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του EFSF από τον οίκο Standard and Poor’s.

Η Bundesbank, η οποία διοργάνωσε τη δημοπρασία, ανακοίνωσε ότι έλαβε προσφορές

αξίας 4,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για την πώληση ομολόγων διάρκεια έξι μηνών, αξίας 1,5 δισ. ευρώ, με μέσο επιτόκιο 0,2664%.

Η ισχυρή ζήτηση είχε ως αποτέλεσμα η προσφορά να υπερκαλυφθεί κατά 3,1 φορές, κάτι που σημαίνει ότι η πρώτη έκδοση χρέους εξάμηνης διάρκειας από το EFSF στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ο Αναπληρωτής επικεφαλής του Ταμείου Christophe Frankel δήλωσε ότι ”η επιτυχία της δημοπρασίας σήμερα επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο EFSF ως έναν υψηλής ποιότητας εκδότη”.

Η σημερινή δημοπρασία ακολουθεί άλλες επιτυχημένες πωλήσεις χρέους από την Ελλάδα και την Ισπανία την Τρίτη, καθώς υποχώρησε το κόστος δανεισμού όλων των αδύναμων κρατών της περιφέρειας της Ευρωζώνης, παρά τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για την κρίση χρέους.

Τη Δευτέρα, ο οίκος Standard and Poor’ s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του EFSF κατά μία βαθμίδα σε ΑΑ+, αλλά ανακοίνωσε ότι θα αποκατασταθεί η κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ, εάν το Ταμείο αποκτήσει πρόσθετες εγγυήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα