Όχι Υπουργού Δικαιοσύνης σε έρευνα εναντίον του αρχηγού αστυνομίας Κωνσταντινούπολης

16:56 8/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν θα δώσει άδεια για έναρξη έρευνας εναντίον του αρχηγού της Αστυνομικής Ασφάλειας Κωνσταντινούπολης Σελαμί Αλτινόκ, τον οποίο πρόσφατα διόρισε η κυβέρνηση Ερντογάν, σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποστάγ.

Σε συνάντησή του με τους Τούρκους ανταποκριτές στην Άγκυρα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ακόμη, ότι δεν θα δώσει άδεια για έρευνα ούτε για τους εισαγγελείς Κωνσταντινούπολης

Τουράν Τσολάκκαντι και Οκτάι Ερντογάν.

Την απόφαση για έρευνα εναντίον των τριών είχε λάβει το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων (HSYK). Ωστόσο, το HSYK είχε αποφασίσει και για έρευνα εναντίον του εισαγγελέα Ζεκερία Οζ, ο οποίος είχε ξεκινήσει την επιχείριση της 17ης Δεκεμβρίου, καθώς και για άλλους πέντε εισαγγελείς, αλλά γι αυτούς ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν φέρει ένσταση.

Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε για την πρόταση για τροποποίηση του νόμου περί HSYK ότι δεν είναι ενάντια στο Σύνταγμα. Δήλωσε, ωστόσο, ότι αργότερα θα συνεργαστούν με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τροποποίηση του Συντάγματος σχετικά με το HSYK. Η προσπάθεια που γίνεται με την νέα πρόταση του AKP, η οποία υποβλήθηκε χθες το βράδυ, είναι το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αφαιρέσει αρμοδιότητες του HSYK, έτσι ώστε μέσα με μερικές βδομάδες να αντικαταστήσει τα μέλη του και να τοποθετήσει στη θέση τους πρόσωπα της δικής του εμπιστοσύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα