Υπό δρακόντεια μέτρα επισκέφθηκε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ την αφαλάτωση Επισκοπής

15:27 18/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έλαβαν οι Βρετανικές Βάσεις, πραγματοποιήθηκε το πρωί η επίσκεψη του Ισραηλινού Υπουργού Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν στην υπό κατασκευή μονάδα αφαλάτωσης Επισκοπής.

Για την ασφάλεια του Ισραηλινού Υπουργού, οι Βρετανοί επιστράτευσαν, πέραν από δεκάδες αστυνομικούς, ανιχνευτικούς σκύλους, ελικόπτερο που υπερίπτατο της περιοχής και φουσκωτό σκάφος που περιπολούσε στη θάλασσα, ενώ δεν επιτράπηκε η είσοδος των δημοσιογράφων εντός του περιφραγμένου

χώρου της μονάδας.

Ο κ. Λίμπερμαν είχε συνομιλίες μιας περίπου ώρας με τους υπεύθυνους της ισραηλινής εταιρίας που ανέλαβε την κατασκευή της μονάδας αφαλάτωσης και ακολούθως αναχώρησε χωρίς να προβεί σε οποιεσδήποτε δηλώσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Κυριάκου Κύρου, ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του από τις εργασίες που γίνονται και σημείωσε ότι το ενδιαφέρον του κ. Λίμπερμαν έγκειται στο γεγονός ότι ο ίδιος ήταν πρωτοστάτης στη δημιουργία μονάδων αφαλάτωσης στο Ισραήλ, όταν ήταν Υπουργός Εθνικών Υποδομών το 2002.

Αναφερόμενος στη μονάδα αφαλάτωσης Επισκοπής, ο κ. Κύρου είπε πως θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει περί τα τέλη Ιουνίου και θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής 40,000 κυβικών μέτρων νερού την ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα