‘Επιπρόσθετα μέτρα για να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα’

15:17 18/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Ο στόχος πλέον της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος σε επίπεδα κάτω του 3%, φαντάζει σχεδόν ανέφικτος χωρίς την λήψη επιπρόσθετων μέτρων και κινήτρων για την ανάπτυξη, αναφέρει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, σχολιάζοντας την έκθεση World Economic Outlook του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για τον Απρίλιο του 2012.

”Η έκθεση του ΔΝΤ που δόθηκε χτες στην δημοσιότητα προβλέπει

μεγαλύτερη συρρίκνωση της οικονομίας μας και περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, καθώς και πληθωρισμό σε επίπεδα υψηλότερα από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης”, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση ο κ. Νεοφύτου.

Τα πιο πάνω, συνεχίζει, ”σε συνδυασμό και με τα ψηλά δανειστικά επιτόκια που υπάρχουν στην κυπριακή αγορά, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μίγμα που υποσκάπτει και υπονομεύει τις όποιες προοπτικές ανάπτυξης και ανάκαμψης της οικονομίας μας”.

”Ο στόχος πλέον της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος σε επίπεδα κάτω του 3%, φαντάζει σχεδόν ανέφικτος χωρίς την λήψη επιπρόσθετων μέτρων”, αναφέρει ο κ. Νεοφύτου, προσθέτοντας, όμως, ότι ”τα οποιαδήποτε νέα μέτρα, εν τη απουσία κινήτρων για την ανάπτυξη δεν θα επιφέρουν ουσιαστικό θετικό αποτέλεσμα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα