Αισιόδοξο τρίμηνο για την ανεργία στη Βρετανία

15:02 18/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μείωση παρουσίασε ο αριθμός των ανέργων Βρετανών κατά τους τρεις μήνες μέχρι το Φεβρουάριο, με το ποσοστό ανεργίας να υποχωρεί στο 8,3%, σηματοδοτώντας την πρώτη τριμηνιαία μείωση σε σχεδόν ένα χρόνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.

Το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS) της Βρετανίας αναφέρει σε ανακοίνωση ότι ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 35.000 άτομα στα 2,65 εκατομμύρια κατά το συγκεκριμένο τρίμηνο.

Αυτή ήταν η πρώτη τριμηνιαία πτώση από το τρίμηνο που

έληξε το Μάιο του 2011.

Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 8,3%, από 8,4% στο τρίμηνο που έληξε τον Ιανουάριο και ήταν ανάλογο με τις προσδοκίες των αγορών.

Η ONS αναφέρει επίσης ότι ο αριθμός των ατόμων που ζητούν επίδομα ανεργίας αυξήθηκε τον Μάρτιο με τον χαμηλότερο μηνιαίο ρυθμό από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τα άτομα που ζητούν επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 3.600 το Μάρτιο, σε σύγκριση με το Φεβρουάριο, φθάνοντας στο 1,61 εκατομμύρια άτομα, που είναι, ωστόσο, ο μεγαλύτερος αριθμός από τον Οκτώβριο του 2009.

”Τα τελευταία στοιχεία σχετικά με τις θέσεις εργασίας είναι συνολικά ενθαρρυντικά και υποστηρικτικά της ελπίδας ότι η οικονομία έχει επιστρέψει σε μέτρια ανάπτυξη”, δήλωσε ο οικονομολόγος της IHS Global Insight Howard Archer.

Πρόσθεσε όμως ότι η αγορά εργασίας θα επιδεινωθεί περαιτέρω πριν δείξει περισσότερα σημάδια βελτίωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα