Το θέμα της Αμμοχώστου να τεθεί ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου, λέει το ΔΗΚΟ

16:27 3/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΔΗ.ΚΟ. αποφεύγει να διασυνδέσει το θέμα της Αμμοχώστου με οποιοδήποτε άλλο θέμα ή να μπει στη λογική δημόσιας συζήτησης περί ανταλλαγμάτων, προτού το θέμα τεθεί ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος Άγγελος Βότσης.

Σε δηλώσεις του στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΚΟ, ο κ. Βότσης ανέφερε ότι η επαναφορά στο προσκήνιο και κυρίως στο παρασκήνιο του θέματος της επιστροφής της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου στους

νόμιμους κατοίκους της σε διασύνδεση με το άνοιγμα του λιμανιού της πόλης υπό την αιγίδα της Ε.Ε. πυροδοτεί διάφορες συζητήσεις προτού καν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου έχουν οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση.

“Το ΔΗ.ΚΟ., που πρωτοστάτησε στην εξασφάλιση των ψηφισμάτων 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που προνοούν την επιστροφή της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, παραμένει σταθερό στη θέση του ότι μια τέτοια ενέργεια θα αποτελέσει σημαντικό βήμα για τη συνολική επίλυση του κυπριακού προβλήματος, ένα βήμα που παράλληλα θα αποκαλύψει και τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας”, συμπλήρωσε.

Οικονομική περισυλλογή

————————-

Είναι η ώρα που πρέπει να απλώνουμε τα πόδια μας μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα μας, είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης.

Γι’ αυτό, σημείωσε, υπερβολές και σπατάλες του παρελθόντος πρέπει να τερματιστούν, δεν υπήρξαμε προμηθείς, τουλάχιστον ας συμπεριφερθούμε ως επιμηθείς.

Αυτό, συνέχισε, έχει να κάνει και με το θέμα της περιβόητης αποδέσμευσης κονδυλίου για το μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ανέφερε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ έχει πάρει θέση ότι “θα πρέπει να προβληματιστούμε, να βρούμε εκείνους τους τρόπους ώστε αυτά τα προνόμια του παρελθόντος για όλους τους αξιωματούχους να βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστούν για να μην προκαλούμε αυτή την κρίσιμη ώρα τον κυπριακό λαό με δυνατότητες που υπήρχαν μεν στο παρελθόν αλλά σήμερα η οικονομική κρίση δεν μας επιτρέπει”.

Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, είπε, έχει ξεκινήσει η συζήτηση για να βρούμε εκείνους τους τρόπους, σεβόμενοι μεν τους θεσμούς αλλά παράλληλα σεβόμενοι και το λαϊκό αίσθημα της κοινωνίας για την περισυλλογή, να βρούμε εκείνους τους τρόπους ώστε κι αυτό το θέμα να αντιμετωπιστεί.

Θεωρούμε, σημείωσε, ότι εντός των επόμενων 15 ημερών θα υπάρχει ολοκληρωμένη εισήγηση όλων των πολιτικών δυνάμεων για τους καλύτερους δυνατούς τρόπους να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο του παρελθόντος.

Ανέφερε ότι καθημερινά προκύπτουν νέα θέματα που επιβάλλουν τη λήψη πρόσθετων μέτρων μέσα στο πνεύμα της οικονομικής περισυλλογής, της εξυγίανσης και τον εξορθολογισμό των κρατικών δαπανών.

“Το ΔΗ.ΚΟ. έχει μια ξεκάθαρη γενική τοποθέτηση επί του θέματος. Κρατάμε από το παρελθόν ό,τι θα οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον την κυπριακή οικονομία. Αφήνουμε πίσω αντιλήψεις και πρακτικές που οδήγησαν στην οικονομική κρίση ή που η περίοδος των παχέων αγελάδων δικαιολογούσε κάποια ανοχή”, κατέληξε.

Βία στην Τουρκία

——————

Ο κ. Βότσης είπε ότι η βιαιότητα με την οποία η Κυβέρνηση Ερντογάν επιχειρεί να καταστείλει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών, καταρρίπτει το μύθο της εκδημοκρατικοποίησης και του ευρωπαϊκού προσωπείου που προβάλλει η ισλαμική κυβέρνηση της χώρας.

“Το καθεστώς Ερντογάν που χειροκροτούσε και επαινούσε τις λαϊκές κινητοποιήσεις στις χώρες του τόξου της αραβικής άνοιξης, τώρα ενώπιον των αιτημάτων της τουρκικής κοινωνίας δείχνει ένα αντιδημοκρατικό πρόσωπο και επιχειρεί να καταπνίξει στο αίμα τα δημοκρατικά αιτήματα των Τούρκων πολιτών”, ανέφερε.

Θεωρούμε, συνέχισε, ότι η απομυθοποίηση του Ταγίπ Ερντογάν και της Κυβέρνησης του αποτελεί ευκαιρία για μια ευρύτερη αμφισβήτηση των πεπραγμένων τους, κυρίως της επικοινωνιακής τους στρατηγικής να αναδείξουν την Τουρκία ως παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και ισχυρή περιφερειακή δύναμη με ευρωπαϊκούς προσανατολισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα