Πρόεδρος Cyprus Airways: Ύστατη προσπάθεια για αποφυγή του λουκέτου

16:04 3/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως επικεφαλής των Κυπριακών Αερογραμμών επιθυμώ να στείλω σε όλους και όλες σας ένα θετικό μήνυμα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω εκ μέρους μου και εκ μέρους όλων των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ότι είμαστε εδώ για να καταβάλουμε μια ύστατη αποφασιστική προσπάθεια για να ανακόψουμε την πορεία αυτής της Εταιρείας προς την καταστροφή και να την θέσουμε σε πορεία πραγματικής εξυγίανσης κι ανάπτυξης.
Ξέρω και είμαι βέβαιος ότι και οι υπόλοιποι συνάδελφοί μου στο Διοικητικό Συμβούλιο γνωρίζουν το βάρος της πρόκλησης στην οποία έχουμε ανταποκριθεί.

Συνειδητοποιούμε ταυτόχρονα το μέγεθος της ευθύνης που έχει πέσει στους ώμους μας και μας υπαγορεύει να βγάλουμε από τα αδιέξοδα αυτό τον πολύπαθο οργανισμό, προσφέροντας του πνοή και μέλλον. Διαισθανόμαστε και τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα συναντήσουμε. Όμως, δεν θα οπισθοχωρήσουμε. Θα εργαστούμε νυχθημερόν για να πετύχουμε την αποστολή μας.

Προσωπικά θεωρώ τις Κυπριακές Αερογραμμές εθνικό κεφάλαιο, μια ζωτική αναγκαιότητα για τον τόπο μας και με βάση την ξεκάθαρη εντολή που έχω λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, θα κάνουμε το παν για να επιβιώσουν και να μπουν σε σταθερή και υγιή πορεία ανάπτυξης. Πρέπει αυτή η Εταιρεία τάχιστα να σταθεί στα δικά της πόδια και να καταστεί οικονομικά αυτόνομη. Αυτή η επιλογή είναι για μας μονόδρομος.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Από εδώ και πέρα είναι ο καιρός για δράση και για υλοποίηση αποφάσεων. Η κατάσταση της Εταιρείας υπαγορεύει την εφαρμογή άμεσων μέτρων προκειμένου να κερδηθεί χρόνος και κυρίως για να σταματήσει η ακατάσχετη οικονομική αιμορραγία. Το εργασιακό ζήτημα και η επίλυση του προβάλλει ως ύψιστη προτεραιότητα. Όπως ήδη γνωρίζετε, έχουμε αλληλοενημερωθεί από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε καθήκοντα με τις ηγεσίες όλων των Συντεχνιών. Με πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει τα 24ωρα που ακολούθησαν, είμαι πεπεισμένος ότι εντός των προσεχών λίγων ημερών θα ανοίξει ο δρόμος για ομαλή υλοποίηση της Συμφωνίας Κυβέρνησης – Συντεχνιών και εφαρμογής ταυτόχρονα, σημαντικών προνοιών του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης.

Θέλω να σας καλέσω να παραμείνετε ψύχραιμοι και να επιδείξετε πνεύμα εποικοδομητικής συνεργασίας, προκειμένου να ξεπεράσουμε όσο γίνεται πιο σύντομα την κρίσιμη αυτή περίοδο. Η ταχύτητα στη λήψη και εκτέλεση αποφάσεων είναι αναγκαία για να κινηθούν τα λιμνάζοντα νερά. Η ολιγωρία, οι παλινδρομήσεις, η αδράνεια, η αναβλητικότητα δεν έχουν θέση. Με τη δική σας συνεισφορά και συμβολή, ακόμη και με υπερβάσεις, θα δουλέψουμε όλοι μας συλλογικά και συντονισμένα για να ξαναφέρουμε πίσω τη χαμένη ελπίδα.
Οι Κυπριακές Αερογραμμές πρέπει να επανακτήσουν την αίγλη τους, να ενδυναμώσουν το όνομα και το κύρος τους στην αγορά, να ενισχύσουν την εμπορική αξιοπιστία τους που δυστυχώς έχει τρωθεί. Αυτό δεν πετυχαίνεται με ευχολόγια αλλά με σκληρή και δημιουργική δουλειά σε όλα τα επίπεδα, που ο καθένας μας επιβάλλεται να προσφέρει.

Εμπρός όλοι μαζί να δώσουμε αυτή την καθοριστική μάχη με πίστη και με θέληση να την κερδίσουμε!
Με εκτίμηση

Τώνης Αντωνίου
Πρόεδρος

Keywords
Τυχαία Θέματα