ΔΗΣΥ: Η ΚΤ έπρεπε από πριν να κινήσει τις διαδικασίες κατά μεγαλοπαραγόντων της Λαϊκής

16:16 3/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου χαιρέτισε σήμερα την πρωτοβουλία την οποία επιτέλους, όπως είπε, πήρε η Κεντρική Τράπεζα ως διαχειριστική Αρχή της Λαϊκής Τράπεζας και τη συνεπακόλουθη απόφαση των προσωρινών διαταγμάτων για δέσμευση περιουσιακών στοιχείων πρώην μεγαλοπαραγόντων της Λαϊκής Τράπεζας.

Ανέφερε

ωστόσο ότι τέτοιες ενέργειες θα μπορούσαν να είχαν γίνει αρκετό καιρό πριν και δη από τη στιγμή που το κράτος ανέλαβε με κρατικές εγγυήσεις την επιβίωση της Λαϊκής.

«Χωρίς με κανένα τρόπο να παραβιάζουμε την αρχή της μη ανάμειξης σε δικαστικές υποθέσεις, σε καθαρά πολιτικό επίπεδο θέλουμε να σημειώσουμε ότι τέτοιες ενέργειες θα μπορούσαν να είχαν γίνει αρκετό καιρό πριν. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που το κυπριακό κράτος με τεράστιου ύψους κρατικές εγγυήσεις ανέλαβε την επιβίωση τότε της Λαϊκής Τράπεζας, θα έπρεπε από τότε να είχαν κινηθεί οι ανάλογες διαδικασίες» είπε.

«Θα έπρεπε από την ώρα που η Λαϊκή Τράπεζα πήρε κρατική στήριξη να γινόταν κάτι ανάλογο, δηλαδή η Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω της ΚΤ όφειλε να είχε πρόσβαση στα βασικά στοιχεία της Τράπεζας και αναλόγως να έπραττε» συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε πως σε κάθε περίπτωση ο ΔΗΣΥ θα αναμένει τις εξελίξεις, ελπίζοντας ότι αυτή η διαδικασία η οποία κινείται από την ΚΤ θα δώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα