Το επιτελείο Αναστασιάδη επεξεργάζεται εναλλακτική χρηματοδότηση, δηλώνει ο Μητσόπουλος

14:13 10/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, Τάσος Μητσόπουλος δήλωσε ότι το επιτελείο Αναστασιάδη ανέλαβε “να μελετήσει και να αποτυπώσει τα οικονομικά δεδομένα της Κύπρου όπως παρουσιάζονται σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη ότι ελάχιστες μέρες μετά την αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου, θα κληθούμε να μετάσχουμε σε ένα πολύ κρίσιμο για την Κύπρο

Eurogroup και ταυτόχρονα να διερευνήσει τις δυνατότητες εναλλακτικής χρηματοδότησης στην περίπτωση που διαπιστωθεί καθυστέρηση στην υπογραφή της δανειακής σύμβασης”.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της λειτουργίας για την γιορτή του Αγίου Μάρωνα στη Λευκωσία, ο κ. Μητσόπουλος πρόσθεσε ότι οι διαδικασίες αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη. «Δεν μπορούμε αυτή την ώρα να πούμε κάτι περισσότερο γιατί ενδεχομένως να προκαλέσουμε και αχρείαστη ζημιά», διευκρίνισε.

Εξάλλου ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι το ακραίο σενάριο της Pimco φέρνει το κόστος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών στα 8,9 δις, είπε ότι τα κοινοβουλευτικά κόμματα ζήτησαν ενημέρωση από την Κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα επί του θέματος, παρατηρώντας ότι είναι «μη σοβαρές οι προσεγγίσεις κάθε μέρα, κάποιοι στην Κεντρική ή στην Κυβέρνηση να διαρρέουν κατά το δοκούν νούμερα».

«Η χώρα μας βρίσκεται προ του κινδύνου της χρεοκοπίας και δεν είναι η ώρα των παιγνιδιών δια διαρροών, αλλά της υπεύθυνης ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων», συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα