Ο Ν. Αναστασιάδης δεσμεύτηκε να προσπαθήσει να κτίσει μια πολυπολιτισμική Κύπρο

13:51 10/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί Πρόεδρος του κράτους θα προσπαθήσει να κτίσει μια πολυπολιτισμική Κύπρο και ότι δεν θα υπάρχει διάκριση σε βάρος κανενός.

Μιλώντας σε συγκέντρωση των πιστών της εκκλησίας των Κοπτών της Αιγύπτου, είπε

ότι γνωρίζει τα προβλήματα που βιώνουν στην ιδιαίτερη τους πατρίδα την Αίγυπτο και δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμόσει στην περίπτωση εκλογής του «το σεβασμό στην αντίθετη άποψη, στην επιλογή θρησκείας», που όπως ανέφερε, «δεν είναι ξένη με αυτή της πλειοψηφίας» και ότι «δεν θα υπάρχει καμία διάκριση σε βάρος κανενός».

Βεβαίωσε, επίσης, τους παρευρισκομένους ότι «αυτό που προσπαθούμε να κτίσουμε είναι μια πολυπολιτισμική Κύπρο που θα σέβεται τη διαφορετικότητα του πολίτη, ακόμα και τη διαφορετικότητα της πίστης αν υπάρχει».

«Θα σας αντιμετωπίζουμε ως ίσους προς τους υπόλοιπους πολίτες», είπε και ανέφερε ότι «θα βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τον επικεφαλής της εκκλησίας σας και να δούμε από κοντά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζεται έτσι ώστε να νιώθετε ότι είστε σε πατρίδα δική σας».

Αναφέροντας ότι «διαδραματίζετε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και στην πρόοδο αυτής της χώρας», είπε ότι «αυτό που επιδιώκουμε είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις έτσι που ανεξάρτητα θρησκείας, καταγωγής και ιδεολογικής ταυτότητας όλοι να είμαστε ενωμένοι για την προκοπή της χώρας μας».

Δεσμεύτηκε ότι «μέσα από τις πολιτικές που θα ακολουθήσουμε και την ιστορική συμφωνία στην οποία καταλήξαμε μέσα από το διάλογο με το ΔΗΚΟ, το Ευρωπαϊκό Κόμμα που εκπροσωπείται σήμερα εδώ από τον Αναπληρωτή του Πρόεδρο Ρίκκο Ερωτοκρίτου και όποιες άλλες πολιτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην αντιπολίτευση, να δημιουργήσουμε δυνάμεις ανάπτυξης για την πατρίδα μας και εξόδου από την κρίση».

Ενώ μιλούσε κατέφθασε στη συγκέντρωση και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, τον οποία καλωσόρισε.

Καταλήγοντας ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι ενώνοντας δυνάμεις μπορεί να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της πατρίδας μέσα από μια Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα από την τουρκική εισβολή, επιδιώκοντας να απαλλάξουμε τη χώρα μας από τα τουρκικά στρατεύματα, να την επανενώσουμε με τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτά κατοχυρώνονται από την ΕΕ και την ίδια ώρα να επιδιώξουμε την οικονομική ανάπτυξη».

Keywords
Τυχαία Θέματα