Χρειαζόμαστε τη στήριξη Ρωσίας και Κίνας για το Κόσοβο, δηλώνει ο Ντάτιτς

13:19 10/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Σερβία χρειάζεται τη στήριξη της Ρωσίας, της Κίνας και άλλων μεγάλων χωρών για την επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ιβιτσα Ντάτιτς.

Σημείωσε δε πως η στήριξη αυτή βασίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου και της αλήθειας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που έδωσε, χθες, στη δημοσιότητα το γραφείο δημοσίων σχέσεων της σερβικής κυβέρνησης.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως ο κ. Ντάτσιτς είχε επαφές στη Νέα Υόρκη με

τον επικεφαλής της ρωσικής αποστολής στα Ηνωμένα Εθνη Βιτάλι Τσουρκίν, τον οποίο κι ευχαρίστησε για τη στήριξη της Μόσχας στο Βελιγράδι.

Ο κ. Ντάτσιτς είπε ακόμη πως η Σερβία δεν μπορεί να συναινέσει στο να ενταχθεί το Κόσοβο στους κόλπους των Ηνωμένων Εθνών καθώς δεν έχει επιλυθεί ακόμη το ζήτημα του Κοσόβου.

“Η Ρωσική Ομοσπονδία στηρίζει εποικοδομητικά τη Σερβία στην προσπάθεια εξεύρεσης δίκαιης λύσης και στη διασφάλιση μίας μόνιμης ειρήνης στην περιοχή και- κυρίως- της επιβίωσης του σερβικού λαού” δήλωσε ο Σέρβος Πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως η θέση της χώρας του σε ό,τι αφορά την ένταξη του Κοσόβου στον ΟΗΕ δεν πρόκειται να αλλάξει.

Keywords
Τυχαία Θέματα