Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την απόφαση για εκσυγχρονισμό του συστήματος διορισμού εκαπιδευτικών

13:32 15/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Βουλευτής του ΔΗ.ΚΟ. κυρία Αθηνά Κυριακίδου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών
Το σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία της Κύπρου έχει συμπληρώσει τον κύκλο του εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Από το 1987 και εντεύθεν, επί όλων των κυβερνήσεων, τίθετο επιτακτικά η ανάγκη εκσυγχρονισμού και βελτίωσης του. Το μόνο θετικό που προσφέρει το υπάρχον σύστημα είναι ο αποκλεισμός των οποιονδήποτε παρεμβάσεων

στο διορισμό των εκπαιδευτικών. Ωστόσο, λειτουργεί σε βάρος της αξιοκρατίας καθώς δεν διορίζονταν πάντα οι πιο άξιοι και ικανοί εκπαιδευτικοί.

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κυριάκου Κενεβέζου, να προχωρήσει στη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος. Επικροτούμε την φιλοσοφία που εισάγει η πρόταση του Υπουργού καθώς αυτή εξασφαλίζει τον αποκλεισμό των παρεμβάσεων ενώ την ίδια ώρα θεσμοθετεί αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια.

Το Δημοκρατικό Κόμμα ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του Υπουργού για συμμετοχή στο διάλογο και κατάθεσε γραπτώς τις θέσεις του.

Στον διάλογο που θα ακολουθήσει, θα τονίσουμε την ανάγκη ρύθμισης επιμέρους ζητημάτων, τα οποία ήδη περιλαμβάνονται στη γραπτή πρόταση μας, καθώς τα θεωρούμε δίκαια και αναγκαία, χωρίς ωστόσο να αλλοιώνεται η φιλοσοφία της πρότασης, όπως αυτή αναλύθηκε από τον Υπουργό.

Keywords
Τυχαία Θέματα