Αξιολόγηση αύριο στις Βρυξέλλες του έργου του “Πάφος 2017″

12:23 15/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αύριο γίνεται αξιολόγηση της πορείας προετοιμασίας του προγράμματος που καταρτίζει η Πάφος ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2017.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ από τις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Πάφος 2017», Χρίστος Πατσαλίδης είπε ότι κατά την αξιολόγηση θα γίνει η παρουσίαση του έργου που έχει μέχρι στιγμής επιτελεστεί βάσει του φακέλου που κατέθεσε η Πάφος, αλλά

και ενημέρωση για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς.

Ο κ. Πατσαλίδης σημείωσε ότι ειδική αναφορά θα γίνει στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κύπρος γενικότερα και που επηρεάζουν και το θεσμό, ο οποίος αδυνατεί με την παρούσα οικονομική κατάσταση να αντλήσει σημαντικές χρηματοδοτήσεις από τον ιδιωτικό τομέα και κύρια στηρίζεται στην κρατική χορηγία.

«Είμαστε και αισιόδοξοι αλλά και ρεαλιστές», δήλωσε ο κ. Πατσαλίδης σημειώνοντας ότι τα αμέσως επόμενα χρόνια με την οικονομία να αρχίσει να ανακάμπτει, θα μπορεί ο ιδιωτικός τομέας να επενδύσει και σε αυτόν τον πολύ σημαντικό για τον τόπο μας και για την Ευρώπη, θεσμό.

Ο κ. Πατσαλίδης είπε ότι είναι μεν η Πάφος πήρε το χρίσμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2017, ωστόσο, η κινητοποίηση πρέπει να γίνει σε παγκύπρια βάση και για αυτό επιχειρείται και αποκέντρωση όσον αφορά τον προγραμματισμό και το σχεδιασμό των 50 περίπου διαφορετικών προγραμμάτων τα οποία θα λειτουργήσουν ως θεματικές ενότητες του κύριου πυρήνα εκδηλώσεων, ο οποίος βασίζεται στο «Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού».

Ήδη, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του «Πάφος 2017» Μάριος Ηλία επεξεργάζεται μαζί με τον κ. Πατσαλίδη και όλη την ομάδα που στελεχώνει τη διοργάνωση του θεσμού, το τελικό πλάνο προγραμματισμού, ώστε να τηρηθούν όλα τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Πρέπει να λειτουργήσουμε βάσει συγκεκριμένου πλάνου και χρονοδιαγραμμάτων», είπε ο κ. Πατσαλίδης και κάλεσε τους Κύπριους πολίτες να αγκαλιάσουν το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας που το 2017 ταξιδεύει στην χώρα τους, δηλώνοντας εθελοντές στη μεγάλη αυτή προσπάθεια πολιτιστικής ανάτασης εν μέσω οικονομικής κρίσης σε όλη την Ευρώπη.

Η παρουσίαση της μέχρι τώρα πορείας εργασίας της ομάδας του «Πάφος 2017» θα γίνει ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής για θέματα «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας» της Κομισιόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα