Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ για μη αποδέσμευση μόνιμων θέσεων

15:42 20/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ δια του Εκπροσώπου Τύπου, Γιώργου Λουκαίδη καταδίκασε σήμερα την στάση των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για την μη αποδέσμευση μονίμων θέσεων, νευραλγικής – όπως είπε – σημασίας, στη δημόσια υπηρεσία και στη δημόσια εκπαίδευση.

Σε δηλώσεις στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ.

Λουκαίδης είπε ότι πρόκειται για ελάχιστο αριθμό θέσεων που «πέρασαν από πολλά κοσκινίσματα του ΥΠΟΙΚ και ήταν και είναι απολύτως αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων στα οποία αφορούν. Ή δεν έχουν καμιά δημοσιονομική επίπτωση».

Πρόκειται, είπε, για 10 θέσεις Διευθυντών τμημάτων ή υπηρεσιών και 2 θέσεις Επάρχων, 28 κενές θέσεις στο Υπουργείο Υγείας που αφορούν Προϊστάμενο Υγειονομικών Υπηρεσιών, δύο Διευθυντών υπηρεσιών υγείας και 25 βοηθών Διευθυντών κλινικής και τμήματος, αλλά και 257 θέσεις εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας.

Στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών, ανέφερε ο κ. Λουκαϊδης, εγκρίθηκαν ομόφωνα 54 μόνο θέσεις που αφορούν την Εθνική Φρουρά και αυτό γιατί το επέβαλλε η σχετική νομοθεσία. Πρόκειται όπως είπε, 34 κενές θέσεις Ανθυπολοχαγών και 20 κενές θέσεις Λοχιών.

Το ΑΚΕΛ, καταγγέλλει «αυτή τη στάση και συμπεριφορά του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ που για μια ακόμη φορά για χάρη κομματικών αντιπολιτευτικών σκοπιμοτήτων θυσιάζουν την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας και μάλιστα νευραλγικών τομέων, όπως είναι ο τομέας της υγείας».

Στη σύσκεψη αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων στη Βουλή, ανέφερε, όλα τα κόμματα είχαν δεσμευθεί ότι οι θέσεις για τον τομέα της υγείας. «Προτού ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις δυστυχώς, αναίρεσαν τη δέσμευσή τους». Είναι ξεκάθαρο, ανέφερε ο κ. Λουκαϊδης, ότι με την μη αποδέσμευση αυτών των θέσεων θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα δυσλειτουργίας.

Για τις θέσεις των εκπαιδευτικών, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ σημείωσε ότι πρόκειται για αποδέσμευση μόνιμων θέσεων που καλύπτουν όχι πρόσθετες ανάγκες. Με τη δημιουργία μόνιμων θέσεων αυτόματα, συνέχισε, αφαιρούνται θέσεις εκτάκτων ή συμβασιούχων που σημαίνει «ούτε και ένα σεντ δημοσιονομική επίπτωση δεν θα υπήρχε».

Αντίθετα, αυτό θα βοηθούσε στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, θα επέτρεπε στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας έγκαιρα και σωστά να προέβαινε στις μεταθέσεις και στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών και στη διασφάλιση πολλών εκπαιδευτικών που πάρα πολλά χρόνια εργάζονται ως συμβασιούχοι, όπως σημείωσε.

Θα απέμενε, συνέχισε, ένας αριθμός, πέραν των 900 συμβασιούχων, που θα παρείχε ευελιξία στο σύστημα, διευκρινίζοντας ότι δεν μιλάμε για την μετατροπή όλων των συμβασιούχων σε μόνιμους. Ούτε και αυτό έτυχε έγκρισης από τον ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ, ανέφερε, που επικαλέστηκαν διάφορες προφάσεις, όπως είπε.

Για τις θέσεις των 10 Διευθυντών τμημάτων ή υπηρεσιών και των δύο Επάρχων ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι πρόκειται για νευραλγικής σημασίας θέσεις σε ότι αφορά την εύρυθμη λειτουργία της κρατικής μηχανής, αλλά και σε αυτή την περίπτωση – είπε – η πραγματική ανάγκη δεν παρεμπόδισε τα κόμματα να στ

Keywords
Τυχαία Θέματα