Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση από έγκριση ψηφίσματος ανανέωσης ΟΥΝΦΙΚΥΠ

15:33 20/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ικανοποίηση της Κυβέρνησης για την έγκριση του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφάλειας για ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), εξέφρασε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου ανέφερε συγκεκριμένα ότι ««η Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει την ικανοποίησή της για την έγκριση του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας με αριθμό 2058 για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής

Δύναμης στην Κύπρο για ακόμα έξι μήνες».

Επεσήμανε ότι «η παρουσία της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο είναι απαραίτητη, λόγω της κατάστασης που προκάλεσε και συντηρεί η παράνομη τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο και η παρουσία δεκάδων χιλιάδων κατοχικών στρατευμάτων με όλους τους κινδύνους που συνεπάγονται».

Η Κυπριακή Δημοκρατία, πρόσθεσε, «έδωσε σκληρή μάχη για το περιεχόμενο του ψηφίσματος και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το τελικό αποτέλεσμα».

Η Κυπριακή Δημοκρατία, συνέχισε, «εκφράζει τις ευχαριστίες της στα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας που στάθηκαν συνεπή σε θέματα αρχών και ήταν υποστηρικτικά στις θέσεις μας».

«Εκφράζει, επίσης, ευχαριστίες και προς τον ΟΗΕ για τις υπηρεσίες που παρέχει στο πλαίσιο της ειρηνευτικής του αποστολής στην Κύπρο», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα