Digea: Τι πρέπει να κάνετε για να δέιτε τηλεόραση από σήμερα (pics)

Aν ξυπνήσατε σήμερα το πρωί και όταν ανοίξατε την τηλεόρασή σας αντικρίσατε την παραπάνω εικόνα μην ανησυχείτε δεν μας κατέλαβαν εξωγήινοι, ούτε κάποια τρομοκρατική οργάνωση έκοψε το σήμα της τηλεόρασης μας...
Απλά από σήμερα το αναλογικό σήμα δεν υπάρχει πλέον στον “αέρα” για τους δέκτες που λαμβάνουν σήμα από τον Υμηττό.
Υπάρχει τρόπος να παρακολουθήσετε τα κανάλια τοπικής εμβέλειας χωρίς να ξοδευτείτε.
Στρέψτε την κεραία σας προς το μέρος της Πάρνηθας. Εκεί το κέντρο μετάδοσης εξακολουθεί

να εκπέμπει αναλογικά, οπότε με μια σωστή στόχευση, θα μπορέσετε να δείτε τις αγαπημένες σας εκπομπές. Αν έχετε τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη, απλά επανασυντονίστε τα κανάλια στις συχνότητες εκπομπής ψηφιακού σήματος 46 (674 MHz) και 47 (682 MHz) ώστε να ξεκινήσετε να λαμβάνετε ψηφιακό σήμα από τον Υμηττό.

Εάν πάλι θέλετε να μπείτε για τα καλά στην ψηφιακή εποχή θα χρειαστείτε έναν ψηφιακό αποκωδικοποιητή Mpeg4. Toν συνδέετε όπως ένα DVD player στην τηλεόραση σας -όποιο μοντέλο και χρονολογίας και αν είναι αυτή-πραγματοποιείτε την σάρωση των καναλιών και είστε έτοιμοι για να παρακολουθήσετε Βέβαια πάντα υπάρχει και η περίπτωση αγοράς νέας συσκευής που έχει ήδη ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή και δεν χρειάζεται κάτι άλλο, όμως πρέπει να βάλετε το χέρι στην τσέπη και οι εποχές είναι πολύ δύσκολες

.

Ότι πάντως και αν επιλέξετε, να είστε προσεκτικοί και μην ξοδέψετε τα χρήματα σας σε καλώδια και συσκευές που δεν σας χρειάζονται, με περίπου 25 ευρώ μπορείτε να βρείτε ένα αρκετά καλό μηχάνημα για να εξυπηρετηθείτε..

Δείτε στην παρακάτω φωτογραφία την πίσω όψη ενός απλού αποκωδικοποιητή.

Για τον συνδέσετε, τον βάσετε στην πρίζα και συνδέετε την έξοδο που αναγράφεται ως scart out με ένα καλώδιο scart και την άλλη πλευρα του καλωδίου στην αντίστοιχη έξοδο scart της τηλέορασής σας (εκεί που συνδέεται το DVD συνήθως),ενώ αν το μοντέλο της τηλεοράσης σας είναι μεταγενέστερο του 2008, τότε θα χρειαστείτε ένα καλώδιο HDMI που συνδέεται την μία πλευρα στην οθόνη σας και την άλλη στην έξοδο που αναγράφεται ως HDMI παρκάτω:



Keywords
Τυχαία Θέματα