Θέματα ενέργειας στις επαφές του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην Τουρκία το ερχόμενο Σ/κ

16:01 25/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη συνεργασία στον τομέα ενέργειας μεταξύ Τουρκίας και Κούρδων του βορείου Ιράκ θα συζητήσει μεταξύ άλλων ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι κατά την επίσκεψη του στην Τουρκία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την Χουριέτ, οι Αμερικανοί εκφράζουν φόβους ότι τα τουρκικά σχέδια κατασκευής αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου από το βόρειο Ιράκ στην Τουρκία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον διαμελισμό του Ιράκ. Η τουρκική πλευρά θα προειδοποιήσει ότι οι Κούρδοι του βορείου

Ιράκ υφίστανται πιέσεις από την κεντρική κυβέρνηση της Βαγδάτης, χρειάζονται βοήθεια για να προασπίσουν τα δικαιώματά τους και η Τουρκία πρέπει να τους βοηθήσει ώστε να αποφευχθεί ο διαμελισμός του Ιράκ.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο Μεχμέτ Σεπίλ, Πρόεδρος της τουρκικής εταιρείας ενέργειας Genel Energy που έχει κάνει επενδύσεις στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε ότι δεν μπορεί να αναμένεται από την Τουρκία να μην επιδιώκει σύσφιξη δεσμών με την περιφερειακή διοίκηση των Κούρδων του βορείου Ιράκ και πρόσθεσε ότι Τουρκία και ΗΠΑ θα επιλύσουν σύντομα τις διαφωνίες τους για αυτό το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα