Ανησυχία του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών

15:10 25/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την ανησυχία του για το αποτέλεσμα των χθεσινών προεδρικών εκλογών στην Κύπρο εκφράζει με γραπτή δήλωση που εξέδωσε το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ).

«Το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι πολύ ανήσυχο για την εκλογή ενός δεξιού Προέδρου, ανθρώπου της εμπιστοσύνης των ευρωπαίων ηγετών», στην ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η έλλειψη καθαρού οράματός του σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου

από την Τουρκία, οι θέσεις του υπέρ του ΝΑΤΟ σε μια πολύ τεταμένη γεωπολιτικά περιοχή και η υποταγή του στις εντολές της τρόικας είναι πολύ ανησυχητικά στοιχεία», αναφέρει το ΚΕΑ.

«Μετά την ανακάλυψη πέρυσι σημαντικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου η νίκη της δεξιάς εξυπηρετεί τις θέσεις των εργοδοτών και αποτελεί απειλή για την κυριαρχία του λαού της Κύπρου σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά ζητήματα, αλλά και για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας», αναφέρει.

Σύμφωνα με τη δήλωση, «ο Σταύρος Μαλάς πέτυχε ένα σημαντικό αποτέλεσμα, παρά τις απειλές των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης σχετικά με το πρόγραμμα διάσωσης, αλλά και το γεγονός ότι η ΕΔΕΚ δεν έδωσε τη στήριξή του στο δεύτερο γύρο. Η πλειοψηφία των αριστερών ψηφοφόρων, ωστόσο, έκανε την επιλογή να ψηφίσει τον Σταύρο Μαλά κάτι το οποίο δίνει δύναμη στην αντιπολίτευση, η οποία θα πρέπει να κινητοποιηθεί για να αποτρέψει τη λεηλασία της Κύπρου», επισημαίνει το ΚΕΑ.

Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς «χαιρετίζει τον απερχόμενο Πρόεδρο, τον κομμουνιστή Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος έκανε τα πάντα απέναντι στην κρίση για την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων και την κυριαρχία του λαού της Κύπρου».

«Μαζί με το ΑΚΕΛ το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα συνεχίσει τους αγώνες για τα δικαιώματα των πολιτών της Κύπρου σε μια Ευρώπη των λαών για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, με στόχο τη επανένωση της νήσου», καταλήγει η γραπτή δήλωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα