Τελέστηκαν τα εγκαίνια του Δημοτικού Ιατρείου της Αραδίππου

20:25 7/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τελέστηκαν το απόγευμα από τον Υπουργό Υγείας Πέτρο Πετρίδη, στην παρουσία του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου, ο οποίος τέλεσε αγιασμό και πλήθους κόσμου, τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Δημοτικού Ιατρείου της Αραδίππου που βρίσκονται στην πλατεία Αποστόλου Λουκά.

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης ανέφερε ότι με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου ο Δήμος «αποδεικνύει την προτεραιότητα που δίνει στη δημιουργία και λειτουργία κοινωνικών δομών και υπηρεσιών που στόχο έχουν την ουσιαστική στήριξη

των δημοτών μας. Το Δημοτικό Ιατρείο εντάσσεται στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής να στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο τις οικονομικά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται από τις αντιξοότητες της οικονομικής κρίσης».

Ταυτόχρονα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η λειτουργία του Δημοτικού Ιατρείου «θα υπηρετήσει το στόχο μας για παροχή όσο το δυνατόν ποιοτικότερων υπηρεσιών σε όλα τα μέλη της κοινωνίας μας» αφού όπως είπε «θέλουμε να είμαστε κοντά στους δημότες μας για να γνωρίζουμε τις πραγματικές τους ανάγκες ώστε να είμαστε σε θέση να τους προσφέρουμε έμπρακτα στήριξη στην καθημερινότητα της ζωής τους».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος Αραδίππου και στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Κύπρο λέγοντας ότι «περιορίζει τους πόρους και τις δυνατότητες μας να ανταποκριθούμε», προσθέτοντας ωστόσο πως «δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια, δεν δείχνουμε αδυναμία και ατολμία μπροστά στις δυσκολίες, αλλά έχουμε υποχρέωση να βρούμε τις λύσεις. Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουμε ευθύνη να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν, να θέσουμε σωστές προτεραιότητες και να διαχειριστούμε το δημόσιο χρήμα με αίσθημα ευθύνης και περισυλλογής» ανέφερε.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Υπουργό Υγείας «για τη συνεχή στήριξη που προσφέρει στον Δήμο Αραδίππου και το προσωπικό ενδιαφέρον που επιδεικνύει για κάθε θέμα που απασχολεί τους δημότες».

Ευχαριστίες εξέφρασε επίσης στο ιατρικό, επιστημονικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό του Δημοτικού Ιατρείου για την συνεχή στήριξη των ασθενών καθώς και στον Πρόεδρο και τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αποστόλου Λουκά για την εκμίσθωση του χώρου που στεγάζει ο Ιατρείο.

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Ιατρείο της Αραδίππου λειτούργησε στο συγκεκριμένο χώρο τη δεκαετία του 1960, ακολούθησε μεταστέγαση του σε διάφορους χώρους ενώ από το 1997 λειτούργησε στο ισόγειο του Δημοτικού Μεγάρου σε χώρο που διαμορφώθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα