Άρση ασυλίας για τρεις ακόμα βουλευτές ζήτησε ο ανακριτής της υπόθεσης για τη ΧΑ

20:07 7/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Άρση βουλευτικής ασυλίας για τους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής , Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Στάθη Μπούκουρα ζητά ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, καθώς προέκυψαν νέα στοιχεία για τη δράση τους, μετά από μαρτυρικές καταθέσεις που βρίσκονται στα χέρια των Εισαγγελικών Αρχών. Οι Γερμενής, Ηλιόπουλος και Μπούκουρας θα κληθούν να δώσουν κατάθεση

όσον αφορά το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς σύμφωνα με προστατευόμενο μάρτυρα, είχαν επίσης σημαντικό ρόλο στη δομή της Χρυσής Αυγής, μαζί με τους Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο.
Σύμφωνα με τη δικονομία μετά τη άσκηση ποινικής δίωξης η οργάνωση θεωρείται ότι έχει εξαρθρωθεί και για αυτό το λόγο δεν υφίσταται το «διαρκές» του εγκλήματος. Ως εκ τούτου οι ανακριτές από εδώ και πέρα θα πρέπει να απευθύνονται με αίτημά τους στη Βουλή των Ελλήνων για άρση ασυλίας των όποιων βουλευτών φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.
Την ίδια στιγμή η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη με αίτημα της στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Εμμανουήλ Ρασιδάκη ζητά σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών προκειμένου να ανατεθεί η υπόθεση των βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής σε εφέτη ειδικό ανακριτή, επικαλούμενη την σπουδαιότητα της υπόθεσης, τον όγκο της δικογραφίας, τον αριθμό των καταθέσεων καθώς και άλλους λόγους.
Εν τω μεταξύ Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν ακόμα μία προφυλάκιση σε σχέση με την υπόθεση που αφορά στη Χρυσή Αυγή και έκριναν προσωρινά κρατούμενο τον φερόμενο ως «πυρηνάρχη» του κόμματος στο Πέραμα, ο οποίος εμφανίζεται να εμπλέκεται στα επεισόδια που καταλογίζονται στη Χρυσή Αυγή, τόσο εναντίον των Αιγύπτιων ψαράδων στην Ιχθυόσκαλα, στην επίθεση στο Πέραμα σε βάρος μελών του ΚΚΕ, καθώς και στη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Σύμφωνα τέλος με πληροφορίες που αφορούν την κατάθεση ενός ακόμα προστατευόμενου μάρτυρα, στις ανακριτικές αρχές, σκοπός της ΧΑ φέρεται να είναι η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, ενώ όπως φέρεται να δήλωσε ο μάρτυρας, τα στελέχη της οργάνωσης εκπαιδεύονταν και για την εξουδετέρωση αντιπάλων με χρήση μαχαιριών, σε μάντρες της Αττικής και σε άλλες περιοχές, με σφαγές αμνοεριφίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα