Τα κόμματα τιμούν την 52η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κύπρου

13:37 30/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για ώρες περισυλλογής, ευθύνης και χρέους κάνει λόγο το ΔΗΚΟ σε διακήρυξη του για την 52η επέτειο της Ανεξαρτησίας

Πενήντα δύο χρόνια από την ίδρυσή της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Κύπρος και ο λαός της διανύουν τη πιο κρίσιμη περίοδο μετά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή του 1974, αναφέρει σε διακήρυξη του με αφορμή την 52η επέτειο από την ανακήρυξη της Κυπριακής Ανεξαρτησίας το ΔΗΚΟ.

«Η

Κύπρος, με τη συμπλήρωση 52 χρόνων από την Ανεξαρτησία της και την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας ξαναβρίσκεται εν κινδύνω. Αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κρίσιμα προβλήματα και μεγάλες προκλήσεις» αναφέρει στη διακήρυξη του το ΔΗΚΟ κάνοντας λόγο για «ώρες περισυλλογής, περίσκεψης, ώρες ευθύνης και  ώρες χρέους».

«Την ώρα που γιορτάζουμε τα 52χρονα του ανεξάρτητου κράτους μας, την ώρα που τιμούμε τον Αείμνηστο Εθνάρχη Μακάριο και όλους τους θεμελιωτές και τους υπερασπιστές της Κυπριακής Δημοκρατίας, την ώρα που παράλληλα αξιολογούμε τα πεπραγμένα της και ιεραρχούμε τις σημερινές ανάγκες και τις σημερινές προτεραιότητες, οφείλουμε με συλλογική ευθύνη να σχεδιάσουμε την παραπέρα πορεία με αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος, με σύνεση και όραμα» προσθέτει.

Αναφέρει δε πως θεωρεί ότι μία είναι η οδός προς ένα καλύτερο μέλλον,  «η οδός της εθνικής συνεννόησης, της συμπόρευσης και της συστράτευσης, της ενότητας και της συλλογικότητας, της συναίνεσης και της συνευθύνης».

«Είναι η ώρα» προστίθεται στη διακήρυξη του ΔΗΚΟ, «που χρειάζεται μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική και ένα έκτακτο σχέδιο δράσης. Μια συλλογική, κοινή προσπάθεια υπέρβασης της σημερινής κρίσης και συνδιαχείριση των κρίσιμων προβλημάτων» γιατί, όπως εξηγεί, «μόνο με ενότητα δυνάμεων, συλλογικότητα στη δράση και πολιτική συμπόρευση μπορούμε να ελπίζουμε σε έξοδο από την κρίση και στην επαναφορά της Κύπρου σε πορεία ευημερίας, προόδου, ανάπτυξης και υπεράσπισης των εθνικών της δικαίων».

«Αλίμονο αν αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες, αν μπροστά στους σοβαρούς κινδύνους που αντιμετωπίζει ο τόπος και ο λαός μας εμείς αναλωθούμε σε πολιτικές ή ιδεολογικές αντιπαραθέσεις, σε προσωπικές ή παραταξιακές στρατηγικές ή σε τακτικές που υπηρετούν πρόσκαιρους εκλογικούς στόχους» συμπληρώνει.

Αναφέρει ότι το Δημοκρατικό Κόμμα εμμένει σταθερά στην πρόταση και το κάλεσμα όπως μετατραπεί το 2013, το 53ο έτος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αφετηρία μιας νέας πορείας εθνικής συστράτευσης και διεκδίκησης, κοινωνικής ανασύνταξης και οικονομικής ανόρθωσης απαλλαγμένης από παρωχημένες κομματικές συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις.

«Είναι η ώρα που όλοι μαζί πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη να θωρακίσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία και την Κυπριακή οικονομία, μεταρρυθμίζοντας το κράτος, εμπνέοντας ασφάλεια, αυτοπεποίθηση και περηφάνια στην κοινωνία. Αφήνοντας το παρελθόν τα όσα μας χώρισαν. Προστατεύοντας αυτά που μας ενώνουν μπροστά στην ανάγκη προετοιμασίας ενός καλύτερου μέλλοντος» καταλήγει στη διακήρυξη του το ΔΗΚΟ.

Οικολόγοι: Ασπίδα του κυπριακού λαού η Αν

Keywords
Τυχαία Θέματα