Προσηλωμένη στη δέσμευση για λύση η Κυβέρνηση επανατόνισε ο Υφυπουργός

13:17 30/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Παρά την αρνητική στάση της Τουρκίας η Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη δέσμευση να συνεχίσουμε τη διαδικασία των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού με καλή πίστη, με στόχο την εξεύρεση συμφωνημένης λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με μία και μόνη κυριαρχία και διεθνή προσωπικότητα, μία ιθαγένεια και με πολιτική ισότητα, όπως αυτή καθορίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, επανατόνισε ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης.

Σε επικήδειο που εκφώνησε κατά την κηδεία

των λειψάνων του ήρωα Κώστα Κωνσταντίνου στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου Κοσμά και Δαμιανού, στην Ορμήδεια ανέφερε ότι η τουρκοκυπριακή ηγεσία με τις ευλογίες της Άγκυρας έχει εγκαταλείψει τον διάλογο, ως ένα ακόμα δείγμα της προκλητικής αρνητικότητάς της, με πρόφαση την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Πρόσθεσε ότι ο  Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας  κατήγγειλε, μόλις πριν λίγες ημέρες,  από το βήμα της 67ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών αυτή την αρνητική και προκλητική στάση που επέδειξε και εξακολουθεί να επιδεικνύει η Τουρκία και ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, όπως και τις συνεχείς απειλές της Τουρκίας ενάντια στα κυριαρχικά μας δικαιώματα με αφορμή τη νόμιμη εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη.

Στη συνέχεια αφού ανέφερε ότι αύριο συμπληρώνονται  52 χρόνια από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε πως η ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά από μακροχρόνιους και αιματηρούς αγώνες  αποτελεί ίσως τον πιο σημαντικό σταθμό  στη συνολική ιστορική πορεία του τόπου και του λαού μας.

Είπε ακόμα ότι «ξένες επιβουλές και συνωμοσίες και δικοί μας κακοί χειρισμοί και διαχείριση των εκάστοτε γεγονότων,  παρά τις μεγάλες επιτυχίες στον κοινωνικό και οικονομικό τομέα, άφησαν πίσω τους τραγικές μνήμες και ακόμα πιο τραγικά αποτελέσματα επί του εδάφους».

Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω  σημείωσε ακόμα ότι η θυσία ανθρώπων όπως ο  Κώστας που έδωσε ό,τι πολυτιμότερο είχε, τη ζωή του, και άφησε πίσω του οικογένεια, φίλους και συγχωριανούς, μας παροτρύνει να συνεχίσουμε τον αγώνα και να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να επιλυθεί οριστικά και αμετάκλητα το κυπριακό πρόβλημα έτσι ώστε τα παιδιά μας να ζήσουν σε μια Κύπρο ειρηνική και ευτυχισμένη, χωρίς στρατούς και συρματοπλέγματα, χωρίς νεκρούς, αγνοούμενους και μαυροφορεμένες μάνες».

Αναφερόμενος στον κηδευμένο ήρωα, ο κ. Χριστοφίδης είπε ο Κώστα παρουσιάστηκε σε κάθε κάλεσμα για την υπεράσπιση της πατρίδας, ως νεοσύλλεκτος στη νεοσύστατη Εθνική Φρουρά, έλαβε μέρος στις μάχες της Μανσούρας το 1964 και το 1974 κατατάγηκε στο 226 Τ.Π. η έδρα του οποίου βρισκόταν στο Παλαίκυθρο.  Λίγες μέρες πριν αρχίσει η δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής, στις 14 Αυγούστου 1974, ο Κώστας μαζί με τους υπόλοιπους άνδρες του 226 Τ.Π. επάνδρωσαν αμυντικές θέσεις της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή Τραχώνι Κυθρέας.  Μετά τις σφοδρότατες επιθέσεις από συντονισμένες ενέργειες της αεροπορία

Keywords
Τυχαία Θέματα