ΚΣΣΕ: Δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες ο πρόεδρος της Ρωσικής Δούμα

12:52 30/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την απογοήτευση του, εξέφρασε ο πρόεδρος της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Ζαν Κλωντ Μινιόν, για το γεγονός ότι, ο πρόεδρος της Ρωσικής Δούμα  Σεργκέι Ναργιάσκιν, ακύρωσε την συμμετοχή του στην Σύνοδο της Ολομέλειας της Συνέλευσης του ΣτΕ, που αρχίζει αύριο στο Στρασβούργο και κατά τη διάρκεια της οποίας, έχει προγραμματισθεί να συζητηθεί έκθεση, σχετικά με την τήρηση των δεσμεύσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έναντι των επιταγών του Οργανισμού.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Δούμα, που

επρόκειτο, μάλιστα, να μιλήσει ενώπιον της Ολομέλειας της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, αύριο το μεσημέρι, γνωστοποίησε, στο προεδρείο της Συνέλευσης του ΣτΕ, ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις εργασίες αυτής της συνόδου, την περασμένη Πέμπτη.

Εκφράζοντας την απογοήτευση του για το γεγονός, ο πρόεδρος της Συνέλευσης κ. Μινιόν, υπογράμμισε ότι “χρειάζονται δύο για να γίνει ένας διάλογος”, τονίζοντας ακόμη ότι, η ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Ναργιάσκιν, θα επέτρεπε να γίνει μία πολιτική εκτίμηση, τόσον για την συμμετοχή της Ρωσίας στο έργο του Συμβουλίου της Ευρώπης όσον και για την περαιτέρω συνεργασία, πάνω σε θέματα που προκαλούν συζητήσεις.

Κάλεσε δε τους Ρώσους βουλευτές, που συμμετέχουν στην Συνέλευση του ΣτΕ, να γνωστοποιήσουν ελεύθερα τις απόψεις τους, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της έκθεσης, σχετικά με το κατά πόσον η Ρωσία τιμά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι του Συμβουλίου της Ευρώπης, πάνω σε θέματα δημοκρατικής συμμετοχής, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας της έκφρασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα