Σαμαράς: «Τα πράγματα θα πάνε καλύτερα»

Την πεποίθησή του ότι «τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και ότι οι εταίροι θα δουν τις αλλαγές που γίνονται στη χώρα εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή που έδωσε στο ΒΗΜΑGAZINO.

«Δίνουμε τα σωστά μηνύματα και αποκαθιστούμε την αξιοπιστία της χώρας», δηλώνει ο κ. Σαμαράς και τονίζει, ότι «χωρίς αξιοπιστία δεν

μπορείς να διαπραγματευθείς τίποτε».

Σε αναφορά του για το πακέτο των 11,7 δισεκατομμυρίων δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «οι διαπραγματεύσεις πρέπει να στεφθούν με επιτυχία, ώστε να επιστρέψει η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία, που τη ζητάει, όπως η διψασμένη γη ζητάει τη βροχή»

Ο πρωθυπουργός επισήμανε, ότι το κυβερνητικό έργο θα κριθεί στην προσπάθεια για επιστροφή στην ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας και τόνισε ότι «Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία σταθεροποίησης της οικονομίας και επιστρέψει η ρευστότητα, τότε θα δώσω τη μάχη από το υπουργείο Ανάπτυξης. Θα με βρίσκετε στα παραγωγικά υπουργεία».

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι «Η λειτουργία της οικονομίας και του κράτους, είναι η προϋπόθεση για να αντιμετωπισθεί η άνοδος των άκρων» και σε απάντηση σε ερώτηση σχετική με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, επαναλαμβάνει, ότι ισχύει η θέση του για μηδενική ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς, γιατί, όπως αναφέρει, «όσο αφήνουμε σκιές, δεν σώζουμε μόνο τους ενόχους, σπιλώνουμε και τους αθώους».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν η Δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο, ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι «η δημοκρατία δεν κινδυνεύει μόνον από τους εχθρούς της, αλλά, κυρίως, από την ολιγωρία όσων την προασπίζονται» και προσθέτει ότι «η Κυβέρνηση θα υπερασπιστεί τη δημοκρατική ομαλότητα και τη νομιμότητα από κάθε παρανομία. Είτε από «κουκουλοφόρους», είτε από «τάγματα εφόδου».

Keywords
Τυχαία Θέματα