Την Παρασκευή, η δημοσιοποίηση των περιουσιακών του Αναστασιάδη

14:52 21/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε γραπτή δήλωση του αναφέρει πως από τον περασμένο Μάιο έχει προτείνει την δια νόμου υποχρέωση του Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτειακών αξιωματούχων να δημοσιοποιούν τα περιουσιακά τους στοιχεία με την ανάληψη των καθηκόντων τους.

“Για σκοπούς αυστηρού και αντικειμενικού ελέγχου και αξιολόγησης των στοιχείων, έχω προτείνει επίσης τη σύσταση ειδικού σώματος ελεγκτών, ως ανεξάρτητης

αρχής ελέγχου των στοιχείων αυτών”, σημειώνει.

Αναφέρει πως το σχετικό νομοσχέδιο ετοιμάζεται και θα κατατεθεί για ψήφιση με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης.

“Το ζητούμενο είναι να αντιμετωπίσουμε θεσμικά την ουσιαστική εφαρμογή του πόθεν έσχες και όχι να δημιουργούμε εντυπώσεις. Εξάλλου, το πόθεν έσχες είναι για να διαφανεί κατά πόσον όσοι ασκούν εξουσία καταχρώνται των εξουσιών τους για να πλουτίσουν αθέμιτα. Αυτό ισχύει για πολιτικά πρόσωπα, ώστε να διαφανεί αν διαπράττουν οιαδήποτε φορολογικά ή άλλα αδικήματα”, προσθέτει.

Όπως έχω δηλώσει και στην περασμένη τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας, είπε, η δήλωση για τα περιουσιακά μου στοιχεία θα γίνει αυτή τη βδομάδα.

“Η ημερομηνία δημοσιοποίησης θα είναι η Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 και καλώ όσους επιθυμούν, να διορίσουν ελεγκτές της αρεσκείας τους για να τα ελέγξουν”, καταλήγει η δήλωση του κ. Αναστασιάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα